Az állatkertben is kezdődik a suli

Nemcsak az iskolákban, hanem a Fővárosi Állat- és Növénykertben is megkezdődik a tanév.

Az intézmény programkínálatát valamennyi fővárosi közoktatási intézmény megkapja, a vidéki intézményekhez pedig a Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetségén (KOKOSZ) keresztül juttatják el. Szeptember elsejétől pedig a kert honlapján  is elérhető a kínálat.

Az igénybe vehető pedagógiai programok közül évek óta a csoportvezetések a legnépszerűbbek. Az előzetes bejelentés alapján megtartott tematikus vezetések 43 kiemelt témában érhetőek el, de egyedi témájú foglalkozásokra is lehetőséget kínálnak az intézmény zoopedagógusai – tájékoztatta a Fővárosi Állat- és Növénykert közleményében az MTI-t.

5xgpbf8811

A pedagógusok munkáját tanácsadással, módszertani tréninggel, a honlap letölthető oktatócsomagokkal, sőt akkreditált továbbképzéssel segíti az intézmény. Október 8-án nyílt napot is tartanak a pedagógusok számára.

Az oktatási lehetőségekhez való hozzáférést jelentős kedvezményekkel segíti az Állatkert. Az iskola, óvodai csoporttal érkező pedagógusok számára a belépés díjmentes, és természetesen a tanulmányi csoporttal érkező gyermekek számára is kedvezményeket kínál a városligeti intézmény.

A Fővárosi Állat- és Növénykertet évente százezernél is többen keresik fel kifejezetten tanulmányi céllal. Az intézményben már 1866-os alapítása óta foglalkoznak ismeretterjesztéssel, a szervezett zoopedagógiai munka pedig az 1950-es években indult meg.

Forrás: