Dinnyés jégkása – Hűsítő recept 2018-07-16 Blog, Diéta, Egészséges otthon Megosztás: Tweet Granita néven is ismert ez a jeges finomság. Már megjelentek az első dinnyék a piacokon, úgyhogy tesztelhetjük, hogy milyen ízűek. Jégkása forró napokra Hozzávalók: 50 dkg görögdinnye (tisztított mennyiség) 1 dl víz méz ízlés szerint Dinnyés jégkása – Hűsítő recept A vizet a mézzel (cukrot is használhatunk) felforraljuk, lassan gyöngyöztetve szirupot készítünk belőle, kihűtjük. A dinnyét kimagozzuk, felkockázzuk, a felét leturmixoljuk vagy villával összetörjük. Visszatesszük bele a maradék dinnyekockát, a szirupot ráöntjük, majd a fagyasztóba tesszük néhány órára. Néha átkeverjük, félig megfagyva, pohárban kínáljuk. Forrás: https://napidoktor.hu/index