Epres, citromfüves tiramisu recept

A klasszikus kávés, piskótás, mascarponés tiramisu receptet bátran variálhatjuk! Készítsük el az eperrel és citromfűvel készült tiramisut! Itt az eperszezon, kár lenne kihagyni egy ilyen különleges finomságot!

Epres tiramisu hozzávalók

  • 15 db. 8 x 8 cm-es kockához:
  • 1 kg eper
  • 25 dkg mascarpone (azzuro)
  • 13 dkg porcukor
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 4 db tojás sárgája
  • 2 dl tejszín
  • 1 tasak habfixáló
  • 30 dkg piskótalap
  • 6 evőkanál illatos likőr
  • Citromfű levélkék

eper1

Elkészítés

15 db fagyasztott, vagy ha még található, friss epret félreteszünk a többit félbe, negyedbe vágjuk. A mascarponét habosra keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és az egyenként hozzáadott tojás sárgákkal. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és a tojáskrémhez keverjük (egy kicsit híg lesz, nem baj).

A piskóta lap felével kibélelünk egy szögletes tálat, meglocsoljuk a likőr felével. A krém kétharmadát a piskóta tetejére kenjük, belenyomkodjuk az epret, majd ráborítjuk a maradék piskóta lapot, meglocsoljuk a maradék likőrrel és bevonjuk a maradék krémmel. Felkockázzuk és a kockák közepébe, tesszük a félretett epret, és 6 órára a hűtőbe tesszük. Könnyű édesség.

Forrás: https://napidoktor.hu/index