Csábító éji színek hennával!

“Vár ezeregy éj, sok arábusi kéj, úgy perzsel az ég, lesz tüzesebb még, ez a végső tökély…”Aladdin tudhatott valamit, hogy a sötét hajú nőkre bukott.

henna

A sötét hajremekek

Fontos szabály, hogy ha hennát használunk nagyon vigyázzunk arra, hogy ne kerüljön a fejbőrre, hisz a henna testfesték révén beszínezi bőrünket. Nem véletlenül használják a hennát bizonyos kultúrák testfestés céljából.

Persze az anyag fejbőrrel való érintkezését, teljes mértékben elkerülni nem lehet, ám mégis jobb megelőzni az ilyesfajta baleseteket. A legjobb, ha a hennát nem dörzsöljük be fejbőrünkbe!

Barna árnyalatok

A kereskedelemben manapság többféle színű hennát vásárolhatunk. Érdemes a legnagyobb választékú helyet megkeresni, hiszen így bátran válogathatunk a színpaletta minden árnyalatából.

Használhatunk egy, de akár több színt is, melyből aztán kikeverhetjük a számunkra legszimpatikusabb árnyalatot. Ha hennát használunk fontos mindig tisztában lennünk azzal, hogy a henna vagy vörössé, vagy barnává teszi hajunkat, de világosítani soha nem lesz képes.

Hennaed Hair

Hajfesték a barna árnyalatokért

Hozzávalók:

– 2 evőkanál porított szegfűszeg (30 ml)

– 2 evőkanál kvassziafakéreg (30 ml)

– 1,25 dl barna henna

– 75 ml forrásban lévő víz

– Gumikesztyű

– Fejünkre illeszkedő műanyag zacskó

Ezek a mennyiségek egy kezelésre elegendő barna hajfestékre elegendőek.

oeganichair

Elkészítése:

A kvassziafakérget törjük porrá. A hennát a kvassziafakéreggel és a szegfűszeggel szitáljuk össze egy porcelán vagy üvegtálba. (Henna használata esetén soha ne dolgozzunk fémtálban, mert az módosíthatja a végeredményként kapható színt.) A hennakeverékre öntsük rá a forrásban lévő vizet! Nagyon alaposan keverjük össze, úgy, hogy a végén egy sűrű pépet kapjunk!

Használata:

Mossuk és öblítsük ki hajunkat a szokásos módon. A gumikesztyű felhúzása után fa, vagy üvegkanál segítségével kenjük fel hajunkra a pépet. Figyeljünk arra, hogy a lehető legkevesebb kerüljön fejbőrünkre a masszából! Miután az egész fejünket bekentük, a maradékot alaposan masszírozzuk a hajvégekbe!

Tűzzük fel hajunkat a fejtetőre és húzzuk rá a zacskót, amit rögzíthetünk hajcsattal vagy csipesszel a biztonság kedvért. Az esetlegesen bőrünkre vagy ruhánkra cseppent hennapépet azonnal mossuk le, mert igen makacs foltot hagyhat! A masszát hagyjuk hatni hajunkon 20-40 percig!

Miután letelt a 20-40 perc öblítsük le hajunkat, míg a belőle lefolyó víz teljesen tiszta nem lesz. Ezek után mossunk a szokott módon hajat és alaposan öblítsük le. Amennyiben fekete hajat szeretnénk magunknak, ugyanezt a receptet használhatjuk azzal az eltéréssel, hogy barna henna helyett feketét használunk.

Forrás: