Antioxidánst tartalmaz a curry 2015-02-06 Blog, Zöld Megosztás: Tweet Egy apró kapszulát, mely a sárga curry összetevőjét, a kurkumint tartalmazza, jelenleg a vastagbélrák, a psoriasis és az Alzheimer-kór gyógyításában tesztelik. A kurkumin, ami az indiai sáfrány hatóanyaga, lehetséges antioxidáns, azonban, a gyomor-bélrendszer emésztőnedvei gyorsan bontják, ezért a vérbe csak kevés jut be. Néhány új típusú gyógyszert (pl. a szájon át adható inzulint) a felszívódást könnyítő védőanyaggal vonnak be, melyet liposzómának neveznek. A szóban forgó tanulmányba a kutatók a kurkumint vonták be, és a szerrel patkányokat etettek. Azt találták, hogy megnégyszereződött a kurkumin felszívódása, valamint emelkedett a vér antioxidáns-tartalma. A Journal of Agricultural and Food Chemistry című újságban megjelent tanulmány szerint, a módszer segítségével meg lehetne oldani a kurkumin emberekben lévő szegényes felszívódását. Forrás: