Kérése számomra narancs

Illatos, zamatos, savanykásan édes, egészséges! Ez mind olyan jól hangzik, hogy azt gondoljuk nem is lehet róla rosszat mondani. Biztos?

Narancsfa

A gyümölcsét ismerjük, de miből is lesz a zamat? Budapest utcáin nem gyakran találkozunk narancsfával, de még is érdemes tudni róla, hogy 5-10 m magas, örökzöld levelű, és fehér vagy pirosasfehér virága miatt dísznövényként is előszeretettel ültetik.

A narancs “parancsa”:

Köztudott, hogy a narancsnak magas a C-vitamin tartalma, de tartalmaz még B1-, B12-vitamint, káliumot és magnéziumot. Azonban az a rossz hír, hogy a korai leszedés, a szállítás valamint raktározás miatt az értékes vitaminok mennyisége csökken. Ez persze nem azt jelenti, hogy üres lenne a narancs csak, hogy még egészségesebb is lehetne!

narancs

Ha nem vagyunk telhetetlenek, akkor a következőkre képes ez a lédús gyümölcsünk:

Vírus és baktériumölő hatásának köszönhetően enyhíti az influenzás tüneteket, erősíti az immunredszert, elősegíti az egészséges emésztést, tisztítja a vért és csökkenti a koleszterint, nyugtatja az idegrendszert, pozitívan hat a keringési betegségekre és érrendszeri panaszokra. Természetes antibiotikus anyagokat tartalmaz, melyek fájdalomcsillapítóként érvényesülnek a szervezetben.

A narancsban előforduló bioflavonok lehetővé teszik a véredények szöveteinek erősödését, megakadályozzák a vérsejt tömörödést és a trombózisra jellemző vércsomósodást. Mindezt összevetve, nem rossz a magyar narancs sem. Vegyük, együk és csattanjunk ki az egészségtől!

SONY DSC

SONY DSC

Egészségünkre

A narancs jó tulajdonságai után vegyük számba a sokoldalúságát. Haraphatjuk nyersen, ihatjuk facsarva, darabolhatjuk salátába, locsolhatjuk sültekre, vagy tehetjük dekorációnak a tányérra. Akárhogy is legyen, sokoldalúságát nem tagadhatjuk le. A jó tulajdonságaiban biztosak lehetünk! Ezért nem is maradt hátra más, mint hogy Egészségünkre!

Forrás: https://napidoktor.hu/


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.