A természetes ivóvíz nem ásványvíz!

Itthon még a csapból is nyugodtan ihatunk! A magyar természetes- és ásványvíz is kiváló!

Hazánk kiváló édesvíz készlettel rendelkezik, ám kevesen tudják, hogy nem csak ásványvizeink, ha nem természetes ivóvizeink is kivételesen jó minőségűek. Mosonmagyaróvár természetes ivóvize, a palackozott Szigetközi Friss víz idén elnyerte az "Egészséges életért" elismerő díjat.

Magyarország igen jó édesvíz készlettel rendelkezik – nemcsak ásványvizeink, természetes ivóvizeink is kivételesen jó minőségűek. Mosonmagyaróvár természetes ivóvize, a palackozott Szigetközi Friss víz idén elnyerte Magyarország legelismertebb, az egészséges élet móddal, az elhízással foglalkozó tudományos társasága, a MOMOT elnöke által alapított „Egészséges életért” elismerő díjat!

A Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság (MOMOT) ezt a díjat első ízben adta egy termék nívójának elismeréséül. Korábban olyan egészség tudatosságot hirdető közéleti személyiségek munkáját ismerték el a díjjal, mint például Monspart Sarolta és Rubint Réka.

A díjat Dr. Bedros J. Róbert egyetemi docens, a Szent Imre Kórház főigazgatója adja át, aki egyben a MOMOT alapító-elnöke is. Szerencsére Mosonmagyaróvár kivételes minőségű ivóvizét országszerte fogyaszthatjuk palackozott formában, Szigetközi Friss víz néven.

A termék különlegessége, hogy kiváló összetételének köszönhetően a vízműtelep 15 éves működése alatt a mai napig nem volt szükség mesterséges fertőtlenítő eljárás bevezetésére. Szanyi Andrea belgyógyász a folyadékpótlással kapcsolatos tapasztalatairól beszélt.

"Nyáron gyakori tünet a folyadékhiány okozta szédülés, fejfájás vagy súlyosabb esetben akár ájulás. Ezeknek a panaszoknak a többsége könnyen megszüntethető azzal, ha a páciens több folyadékot fogyaszt. Ez azzal magyarázható, hogy a testünknek több mint a fele víz, és ha kevés folyadékot fogyasztunk, akkor a szervezet víztartalma csökken és ezzel együtt a működése is zavart szenved."

viz31

Gyakran felmerülő kérdés, hogy milyen vizet fogyasszunk? A szakember szerint legjobb és a legegészségesebb a természetes ivóvíz, aminek az ionösszetétele nagyjából azonos az adott területen fogyasztott normál víz összetételével, de védett, természetes forrásból származik.

Sajnos a csapvíz sok helyütt mesterséges fertőtlenítésre szorul, és az összetételét is mesterségesen szabályozzák.

"A természetes ivóvíz ugyanakkor nem tévesztendő össze az ásványvízzel, amiben valamelyik összetevő a megszokottnál jóval nagyobb mennyiségben fordul elő. Ezeket a speciális ásványi anyag tartalmú vizeket valamely betegség vagy hiánytünet kezelésére, kúraszerűen ajánlott fogyasztani. Mindennapos használatra a természetes ivóvizeket javaslom" – mondta Szanyi Andrea.

Egészségünk megőrzése érdekében naponta legalább 2-3 liter folyadékot kellene elfogyasztanunk. Napi vízszükségletünket úgy számolhatjuk ki legegyszerűbben, hogy testsúlyunkat megszorozzuk hárommal és ezt elosztjuk 100-zal.

Például egy 80 kilós embernek legalább 2,4 liter vizet kellene elfogyasztania naponta. A felmérések szerint azonban még a nyári hőségben is kevesebbet fogyasztanak a magyarok az ajánlott mennyiségnél, átlagosan napi 2,3 litert.

Sajnos, ez nem csak a felnőttekre igaz, de hazánkban a csecsemők és a gyerekek is kevesebb folyadékot fogyasztanak a javasoltnál. Balogh Andrea gyermekorvos is megerősíti, hogy a gyermekek megfelelő táplálásában kiemelkedő fontosságú a megfelelő folyadékfogyasztás.

viz4804

Kattintd ide,

ha még több cikket olvasnál a vízről!

"A kisgyermeket nevelő szülők figyelmét mindig felhívjuk arra, hogy a gyermekek, de különösen a csecsemők nagyon könnyen kiszáradhatnak. Testük méretéhez képest nagy a bőrfelszínük, melyen keresztül sokat párologtatnak. Nagyobb gyerekek a játék hevében észre sem veszik, hogy szomjasak, vagy elfelejtenek szólni szüleiknek. Ráadásul ebben a korban a kicsik gyakrabban kapnak el fertőző betegségeket, és a hányással, hasmenéssel is sok folyadékot veszíthetnek."

Mivel már a kismértékű folyadékvesztés is panaszokat okozhat, ezért különösen fontos odafigyelni arra, hogy a gyermekek elegendő folyadékot fogyasszanak. "Gyakran tapasztalom, hogy a szülők üdítőket, kólát, édesített gyümölcsleveket adnak a gyerekeknek. Lehet, hogy a gyerekek ezeket szívesebben megisszák, de tudni kell, hogy ezek az italok rengeteg felesleges cukrot, adalékanyagot és ízfokozót tartalmaznak, éppen ezért folyadékpótlásra én mindig a tiszta vizet javaslom" – mondta Balogh Andrea.

A Mosonmagyaróvár feketeerdei vízbázismélyfúrású kutaiból származó természetes ivóvíz, a Szigetközi Friss víz tökéletesen hidratál, és szigorú minőség ellenőrzése révén tökéletesen megfelel a javasolt napi vízszükséglet pótlására. Palackozott formában pedig országszerte elérhető.

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.