Hévíz, az élet forrása! (x)

Gyógyszer helyett próbálja ki a Hévízi gyógykúrát. A kezelések hónapokra megakadályozzák a panaszok kiújulását.

A hévízi gyógyvizet „természetes-gyógyszerként” kezelik és tisztelik a kúrázó vendégek és a városban gyógyító szakorvosok egyaránt.

A több ezer éves hévízigyógytavat egy 38 m mélyen fekvő forrásbarlang több, ásványi anyagokban gazdag, hideg és a meleg vizű forrásai táplálják. A 410 literes másodpercenkénti vízhozam mellett a tó vize három nap alatt teljesen kicserélődik. A feltörő víz hőmérséklete a forrásnál 38,5 oC, a tó hőmérséklete 24-38 oC között ingadozik, az évszakok időjárásainak megfelelően.

A víz nyugtató, ugyanakkor felfrissítő hatása mellett az egyenletes vízáramlás enyhe masszázsként hat a fürdőzőkre.

A KÉRDÉSRE A VÁLASZT ITT TALÁLJA!
A gyógyvíz speciális összetételének és a tó medrét borító tőzegrétegnek köszönhetően, a Hévízi Gyógytó hatása igen széleskörű felhasználást tesz lehetővé, megelőzés és gyógyítás terén egyaránt.

A kezelések nem csak pillanatnyi javulást eredményeznek, hanem hónapokra megakadályozzák a fájdalmak kiújulását és így a tavaszi kúra, fájdalommentes karácsonnyal ajándékozza meg a reumával küszködőket.

DSC_003301b1

A komplex balneoterápia alapját képező gyógyiszap és gyógyvíz magában egyesíti a szénsavas, a kénes, a kálcium, magnézium, hidrogén karbonátos és enyhe radon emanációt tartalmazó gyógyvizek kedvező tulajdonságait.

A kúra gyógyászati javallatai a mozgásszervi megbetegedések széles spektrumát ölelik fel:

– előnyösen alkalmazható reumatikus mozgásszervi megbetegedések,

– csontritkulás,

– degeneratív (kopásos) gerinc-/izületi megbetegedések,

– Bechterew-kór, gyulladásos izületi betegségek idült szakaszában,

– sérülések és mozgásszervi műtétek utókezelésére továbbá

– lágyrész-reuma, másodlagos izületi betegségek, krónikus, perifériás, az idegrendszerhez kapcsolódó, mechanikai okokra visszavezethető panaszok,

– izületi operációk elő- és utókezelése,

– porckorong műtéteket követően,

– krónikus, nőgyógyászati betegségek kezelésére.

Idült gyomor- és bélhurutban, emésztési zavarokban pedig a gyógyvíz ivókúraként is alkalmazható.

Thermal_Lake_of_Heviz_06

Nem javasolt azonban fertőző betegségek, rosszindulatú daganatok, szívelégtelenség, keringési zavar, trombózis és egyéb más vérképzőszervi betegségek, asztma, magas vérnyomás és terhesség esetén.

A modern orvostudomány olyan lehetőségeket is kínál vendégei részére, amelyek igénybevételével a gyógykúra hatásfok tovább fokozható. A gyógyászati kezelések igénybevétele előtt szakorvosok a beteg általános állapotára egyénre szabott terápiás programot állítanak fel.

Kezelések, amelyeket a hévízi kúra során alkalmaznak:

Iszappakolás (iszapgöngyölés):

speciális hévízi kezelő eljárás. A tó tőzeges medencéjéből nyert kombinált peloid típusú iszapot (80 % szervetlen és 20 % szerves anyagot tartalmaz) alkalmazzák erre a célra, az érintett testrész vagy testtájék bepakolásával.

1710

Súlyfürdő: id. Dr. Moll Károly (1889-1982) hévízi orvos találmánya, aki 1953-ban ismertette a gerinc porckorong kopásos betegségeknek ezen igen hatásos kezelési módját.

Fizioterápia: A fizioterápia természeti – hő, elektromos, és egyéb fizikai – energiákat használ fel. Fajtái: elektro-, mozgás-, fiziko-, balneo-, hidroterápia.

Elektroterápia: Fájdalomcsillapító és keringést segítő hatása izületi megbetegedések és izmok kezelésében használják, kis, közép és nagy­frekvenciás kezelések formájában.

 

Játsz velünk és nyerj!
Lájkold FACEBOOK oldalunkat, add meg adataidat, válaszolj egy kérdésre, hogy tied lehessen a főnyeremény , egy egészség hétvége (2 éj 2 fő részére) Hévíz egyik wellness szállodájában.

Forrás: