Viselkedési kódex céges bulikra

Most megtudhatod, hogy hogyan bulizz úgy, hogy az ünnepi időszakot követően előléptessenek, vagy új kapuk nyíljanak meg előtted szakmai téren. Íme egy pár jó tanács az üzleti és céges bulikra!

Tervezz!

Amikor elmész egy partira, állíts fel célokat! Határozd meg, hogy mit szeretnél elérni azon az estén! Például: új ügyfeleket szeretnél szerezni, megmutatni a főnöködnek, hogy értékes része vagy a cégnek, stb. A lényeg, hogy lépj akcióba, és ne várj arra gondolva, hogy valaki majd csak felfigyel rád!

Milyen célokat tűzhetsz ki? Például, nem beszélsz tíz percnél többet az ismerősökkel, hogy legyen időd új embereket is megismerni, beszélgetésbe elegyedsz legalább egy olyan emberrel, aki közel áll a főnöködhöz. Ha szégyenlős vagy, annál inkább szükséged lesz egy tervre, mert ez megkönnyíti a dolgodat, miután pedig sikerült elérni a céljaidat nagyobb lesz a sikerérzeted, így az önbizalmad is növekedik majd!

party

Mit ne tegyél?

Ne támadd le az embereket! Jóllehet egy üzleti parti nagyszerű lehetőség új embereket és potenciális ügyfeleket, üzlettársakat megismerni, modortalannak számít ott és akkor felhozni a témát. Persze, ha a téma természetes módon felmerül, lehet folytatni a beszélgetést, sőt egy névjegykártyát is átnyújthatsz a beszélgető partnerednek, ha látod, hogy érdekli a téma.

Ne feledd, lehet, hogy nagyszerű alkalomnak tűnik a legújabb ötletedről áradozni, miközben az italodra vársz vagy beajánlani magad egy céghez, de ezzel lehet, hogy ellentétest hatást érsz el!

Témák, amikről beszélgess!

Legyünk őszinték; két pohár pezsgő üres gyomorra vicces jeleneteket szülhet. Hirtelen úgy tűnik, hogy nyugodtan mesélhetsz durva vicceket a sármos pasinak, akit éppen megismertél, és másnap reggel remélheted, hogy nem ő az igazgatója a cégnek, amelyet meg szeretnél nyerni az új befektetéshez. Szóval, válassz biztonságos témákat!

Olyan témát válassz, amely nem kapcsolódik közvetlenül a munkához, és ami eléggé személytelen ahhoz, hogy kissé becsípve is beszélhess róla. Ilyen témák lehetnek a felkapott tévé műsorok, reality show-k, karácsonyi előkészületek, de a vallási részét kerüld. Tabu témának számít minden olyan téma, amit úgy kezdenél, hogy ,,nem fogod elhinni mi történt!”

Re: Golf Alltrack for Wheels On 2014-11-26, at 1:22 PM, gary grant wrote: 2016 Volkswagen Golf Alltrack Manufacturer supplied image Gary Grant The Garage Guy Automotive and Food media specialist Co-Chair Canadian Car of

Hogyan öltözz céges bulira?

Egy nő számára mindig ott a kísértés, hogy új ruhát vásároljon karácsonyra, szilveszterre, de óvatosnak kell lenned a ruha kiválasztásakor, ha üzleti közegben fogod tölteni az estét! A szuper-szexi és keveset takaró ruhák ki vannak zárva.

Válassz egy elegáns szabású ruhát, amely takarja tested legalább kétharmadát, de egy kis csillogás még belefér! A kis feketével természetesen nem lehet tévedni, és ajánlom mindenki figyelmébe Carolina Herrera ruháit – ha másért nem, ihletet lehet belőlük meríteni!

Szeretnénk azt hinni, hogy nem a ruha teszi az embert, de saját tapasztalatból tudjuk, hogy bizony az első benyomás nagyon is fontos. Ha nem megfelelő öltözetbe érkezel a partira, annak megfelelően leszel kezelve. Bármennyire is legyél szexi, ha a férfi kollégáknak az jut rólad elsőre az eszébe, hogy dögös, nem valószínű, hogy rád bízza majd a cége átszervezését a következő évben, a nőkről már nem is beszélve, hisz ők még kritikusabbak nőtársaikkal szemben.

Portrait of happy business people chatting while celebrating Christmas in office

Hogyan ismerkedj üzleti partikon?

Ha valaki magában álldogál, ne habozz! Lehet, hogy a barátjára vár, de időközben miért ne mutatkoznál be? Akár egy névjegykártyát is átnyújthatsz neki. Sok embernek nehezére esik odamenni egy csoporthoz és beszélgetésbe elegyedni velük, nem véletlenül, hiszen itt is vannak íratlan szabályok, amelyeket jó betartani.

Mikor ne menj oda egy csoporthoz? Figyelned kell az emberek testbeszédére, hogy tudd, mikor folyhatsz bele a beszélgetésükbe anélkül, hogy modortalannak tűnnél. Amennyiben a csoport tagjai nyíltan felmérik a termet szemeikkel, esetleg kissé elfordulnak a csoporttól, nyugodtan odamehetsz, ha azonban befele fordul mindenki és látszik, hogy figyelnek egymásra, ne szakítsd meg a beszélgetésüket!

Persze megeshet, hogy a helyzetet jól értékeled, és tökéletes pillanatnak tűnik a bemutatkozás, azonban az embereket nem ismerheted ki egyetlen perc alatt, így megeshet, hogy rossz néven veszik a bemutatkozásodat. Ilyen esetre mindig legyen egy előre elkészített szöveged. Például: ,,Örülök, hogy megismerkedtünk, de most mennem kell, még másoknak is szeretnék köszönni.”

Távozz stílusosan!

Ne te legyél a legutolsó, aki lelép a partiról. Amikor úgy gondolod, hogy 1-2 plusz pohár még nyugodtan belefér, elérkezett az idő, hogy hazamenj. Így mindenki a legjobb formádban lát majd és nem lesz miért szégyenkezned, amikor legközelebb találkozol a partin részt vevő személyekkel.

Forrás: https://napidoktor.hu/


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.