Így lesz tíz évvel fiatalabb a bőröd!

Hiba azt gondolni, hogy a fiatalság titka a méregdrága kozmetikumokban vagy a hosszan tartó kozmetikai kezelésekben rejlik, hiszen te is száműzheted az idő múlásának jeleit!

Fiatalabb bőr -otthoni praktikákkal

1. Radírozz!

A bőrradír használata legalább hetente egyszer ajánlott, ha azt akarod, hogy bőröd egészséges és sugárzóan szép legyen! Az arcradír finom szemcséi kíméletesen távolítják el az elhalt hámsejteket, így gondoskodva arról, hogy a rendszeresen használt tápláló krém, vagy a radírozás után felvitt pakolás hatóanyagai minél mélyebb rétegekbe jussanak.

Nem csak az arcodat érdemes hetente leradírozni, hanem az egész tested, ha pedig puha lábfejre vágysz, alkalmazz durvább szemcséjű lábradírt, hogy talpad durva, száraz bőre a múlté legyen!

2. Igyál eleget!

Nem lehet elégszer ismételni, hogy a megfelelő folyadékbevitel nélkülözhetetlen a szépséghez és az egészséghez! Aki nem fogyaszt elegendő folyadékot, annak bőre hamarabb kiszárad, fakó lesz, és a tapintása is kellemetlenné válik.

borapolas

Ha viszont ügyelsz arra, hogy minden nap magadhoz vegyél 1,5-2 liter folyadékot, élettel töltöd meg a sejteket és a szöveteket, amelyek meghálálják a gondoskodást. Nem mindegy azonban, hogy mi kerül a pohárba: legjobb, ha szénsavmentes ásványvizet, tisztított vizet vagy cukrozatlan gyógyteát kortyolgatsz. A koffeines, szénsavas, agyonédesített levek csak rontanak a helyzeten, ahelyett, hogy fiatalítanának!

3. Feküdj korán!

Bizonyára te is tapasztaltad már, milyen nyúzottan festesz, ha nem alszol eleget. A szépség szempontjából azonban nem csak az alvás mennyisége, hanem a minősége is fontos: a szakemberek úgy vélik, hogy a szervezet regenerációs folyamatai számára az éjfél előtti órák kedveznek leginkább, ezért ha azt szeretnéd, hogy másnap kipihentnek tűnj, és bőröd belső harmóniát sugározzon, éjfél előtt bújj ágyba!

Reggel kezdd a napot frissítő zuhannyal, és egy tápláló reggelivel: narancslével, gyümölccsel, müzlivel, joghurttal, vagy teljes kiőrlésű kenyérrel, zöldségekkel, sajttal, tejjel!

Forrás: https://napidoktor.hu/index