Hozd be a nyuszit!

A nyuszi nem a fűbe való ? és ez a megállapítás főleg igaz rá, ha papírból készült, vagy kézzel festették. A húsvéti díszek helye a lakás.

A nyuszik ünnepe egyben lehetne a kreativitásé is, na meg azoknak az embereknek a megbecsüléséé, akik ilyenkor a zöldülő természetből erőt merítve nekiállnak saját kezűleg készített díszekkel ékesíteni a szobákat, az előteret, a konyhát, tehát az otthonukat.

A húsvét nem feltétel, hogy csakis a lányok kölniszagáról, a fiúk alkoholos körútjaikról és misébe járásról szóljon. Ha szívesen csempésznénk egy kis közös, nevetgélős családi délutánt is bele, akkor buzdítsuk a kicsiket és a nagyokat egyaránt a lakás húsvéti feldíszítésére.

Hozzávalók:

A legszükségesebb, hogy sablonokkal tudjunk gondolkodni: a húsvét mintái a nyuszik, a bárányok, a csibék és a tojások. Ezek méreteinek variálásával, és egy kis festékkel, szöggel, papírral csodákra lehetünk képesek. De a legszükségesebb majdnem mégis lemaradt: ne felejtkezzünk el a jókedvről. Arról, hogy ez ne legyen újabb feladat: csakis akkor csináljuk, ha kedvünk telik benne.

husvet480

Légy konzervatív

Ha nem szeretnénk elszakadni az örökké bevált formuláktól, akkor elég, ha színes papírokat veszünk, majd vékony csíkokra vágjuk őket. A legjobb belőlük a zöld, a többi csak a színesítő szerepét fogja betölteni. Ha ezekből készítünk fészket az asztalokra, szekrényekre, azokba máris mehetnek a kifújt, festett tojások.

Nézz körül a lakásban!

Majdnem minden lakásban vannak eldugott kincsek, amik még ezer és egy féle dologra jók lehetnek, csak meg kell találni számukra a megfelelő formát: még ilyen gyorsan változó kincs lehet a szemétbe szánt holmi is. Például nagyon jópofa csillára felakasztott festett tojások készülhetnek a teafüvek papírjaiból.

De az sem árthat, ha újra előkerül a felújításból hátra maradt tapétafoszlányok, lambérialécek. Szinte bármi az ünnep díszévé válhat. Utóbbival máris itt egy példa, a kétkedők számára.

husveti

Speciális hozzávalókkal kopogtatók húsvétra

Akik napjaink politikával dúsított hétköznapjait élik, azok könnyedén hiszik, hogy a cédula szó lemaradt a kopogtatók után. Pedig a valóság az, hogy a húsvét mentes bármilyen politikától, ne spóroljunk hát a színekkel: piros, narancssárga, egyre megy. Fessük élményekkel telire az ajtónkhoz készült kopogtatót.

A színes tojások ezúttal is uralni fogják az összképet: jól jön majd hozzá egy kis lambéria, amikből tojás formákat váguhatunk ki. Ezek festése kötelező, de húsvétkor szinte már reflexszerűen vehetnénk elő a festéket arra, ami tojásforma.

Nagyjából 8-10 tojásnak már elégnek kell lennie arra, hogy egy szép húsvéti körkoszorút készítsünk belőlük. Már csak egy nyuszi kell a közepébe hozzá, hogy kopogtatóvá varázsoljuk.

Ha büszkék vagyunk az ötleteinkre, és szívesen megosztanánk másokkal is, ne habozzunk: Erre kínál tökéletes lehetőséget a kreativkozpont.hu, ahol a mások által feltöltött ötleteket is megnézhetjük, ha nekünk hirtelen nem jutna eszünkbe semmi.

Forrás: