Gyermeki arcfestés a fogak védelmében

A smink megszépülés, álarc, divat, hagyomány ? tartja Ipacs Szilvia sminkmester.

Ipacs Szilvia sminkmestert a rengeteg munka, többek között a Vámpírok Bálja című produkció sminkelése közepette bejutott a Beck?s Different by Choice Award példaképkereső kampány második fordulójába. Rengeteg elfoglaltsága ellenére is jut ideje a társadalmi szerepvállalásra, hétvégenként gyerekek arcát festi.

Ipacs Szilvi 14 éve csöppent bele a divatszakmába, a sminkkel körülbelül 6 éve foglalkozik, ami számára folyamatos tanulás, fejlődés, megújulás. Mostanában egyre jobban kacsintgat a maszk és a testfestés felé, ezért szeret nagyon a Vámpírok Bálja című musical-ben is dolgozni, hiszen el tud rugaszkodni a valóságtól, lehetősége van szárnyalni.

A smink megszépülés, álarc, divat, hagyomány ? fogalmazott Szilvi. – Lehetőséget ad, hogy más bőrébe bújva, vagy saját személyiségünk több arcát felöltve mutassuk meg magunkat a világnak. A sminkkel lehet csúnyítani, szépíteni, öregíteni, fiatalítani, lényege az átváltozás, önmagunk arcainak megismerése.

Szilvi dolgozik most egy nagyobb kiállítás anyagán is, amit jövő év második felére terveznek. Reményei szerint olyan képekből áll majd, melyek megállítják és elgondolkodtatják egy kicsit az érdeklődőket.
De Szilvi a rengeteg munka mellett a társadalmi felelősségvállalást is fontosnak tartja, így a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által szervezett nyári road show-nak is állandó résztvevője.
9191Egy fogászati busszal járjuk az országot, amiben a gyermekek egy ingyenes fogászati szűrésen vehetnek részt, és megtanítják őket a helyes fogmosás és szájápolás technikáira. Akik elég bátrak bemenni a fogorvoshoz, a vizsgálat után különböző foglalkozásokon vehetnek részt, és beülhetnek egy arcfestésre is. Szeretem ezt a road show-t, bár néha nagyon megindító, és elgondolkodtató, amiket tapasztalunk, de jó érzés mosolyt csalni a gyerkőcök arcára ? mesélte Szilvi, aki legközelebb július első hétvégéjén festi a kicsik arcát.

Így nem is csoda, hogy Ipacs Szilvi továbbjutott a májusban indult Different by Choice Award elnevezésű, nagyszabású példaképkereső kampány első fordulóján, azaz bekerült a tíz döntős közé. Közülük hamarosan kikerül az ország három legtehetségesebb példaképe. A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet tehetséges fiatalokra, és támogassa munkásságukat. Az első három helyezettet – az elismerés mellett ? jelöltenként 600.000 forinttal is megjutalmazzák.

A felkért 47 jelöltből – akik valamilyen kiemelkedőt alkottak, ígéretes tehetségek, elismerésre érdemesek, akikre tevékenységi körtől függetlenül büszkék lehetünk – a második körre már csak a 10 legtöbb szavazatot kapott jelölt maradt. Rájuk, és köztük Ipacs Szilvire is július 9-ig a www.becksperience.hu/dbc oldalon lehet szavazni.

Forrás: