4 barát a boldog női lélek titka

A nők tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy nem a mennyiség, hanem a minőség a boldogság forrása.

Ha nincs több száz barátod a Facebookon még mindig lehetsz a legvidámabb nő a világon egy új felmérés szerint ennyi kell a boldogsághoz.

A Szex és New York Carrie Bradshaw-ja bizony nem biztos, hogy olyan kiegyensúlyozott és vidám mint amilyennek a sorozat epizódjaiban és az eddig készült 2 mozifilmben láthatjuk. Neki ugyanis csak 3 jóbarátja van, míg egy új felmérés adatai szerint a boldogság titka ennél egyel több, azaz 4 jóbarát egy nő életében.8190

A Silver Bay Point bortársaság felkérésére készült új kutatás szerint a 18 és 45 év közötti nők fele azt állítja, hogy a jóbarátok ideális száma 4, míg a bűvös 3-as számra csupán a megkérdezettek 21%-a gondolt úgy, hogy ennyi az ideális létszám, ha igazi barátokról van szó.

A baráthalmozók azonban nem csak a pszichiátereknek gyanúsak, a felmérés szerint statisztikailag is igen valószínűtlen, hogy az igazi öröm a rengeteg barát és ismerős révén érhető el, hiszen a megkérdezetteknek is csupán 4%-a válaszolt úgy, több mint 50 baráttal igazán vidám az élet. A kutatást megrendelő bortársaság szóvivője, Vicky Lee szerint az eredmények bizonyítják, hogy a nők tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy nem a mennyiség, hanem a minőség a boldogság forrása.

Forrás: