Romeó – A diéta és a mozgás együtt eredményes

Szentgyörgyi Rómeót egy egész ország ismeri. Rendszerint látni őt valamilyen egészséggel összefüggő tévés műsorban, hiszen személyi edzőként élete a mozgás.

Országosan mit gondol, hány ember látja be a diétához tartozó mozgás fontosságát?

Remélem sokan! Az egyik legfontosabb dolog a fokozatosság, ezt mindenképp tartsuk szem előtt! Hosszabb szünet után ne ugorjunk fejest a mozgásba, mert azzal csak túlterheljük a szervezetet.

A fogyás szempontjából a leghatékonyabbak a hosszú távú kardio-edzések, melyek során a pulzus megemelkedik ugyan, de egy úgynevezett zsírégető tartományban marad, vagyis: a szervezet főleg a zsírtartalékokból nyer energiát, nem pedig szénhidrátból. Aki súlyt akar veszíteni, fusson, kocogjon, kerékpározzon, ússzon, túrázzon, görkorcsolyázzon…

romeo

Kezdetnek elég például 15 perc futás. A következő alkalommal már 20 percet futhatunk, így növeljük fokozatosan az időt és a mennyiséget. A kardio-edzésekhez nincs szükség nagy nekikészülődésre; fölvesszük a cipőt és indulás. Ennyi. Szerintem a legtöbben tisztában vannak azzal, hogy a sikeres diétához a mozgás elengedhetetlen.

Forrás: