Miló Viki kiütötte a rákot

Ki gondolná, hogy az élsportolóknak is lehetnek egészségügyi problémái. Hiszen mindig edzettek, fittek és energikusak. Miló Viki boksz világbajnok jóindulatú bőrrákkal küzdött.

Miló Viki boksz világbajnoknak fiatal kora ellenére a bokszmeccseken kívül két komoly betegséggel is meg kellett már küzdenie. Néhány évvel ezelőtt baseliomát diagnosztizáltak nála. Ez a betegség a bőrrák jóindulatú elváltozása.

Vikit meg kellett műteni

A gyógyuláshoz műtéti beavatkozásra volt szükség, két helyről távolították el testéről a kóros képződményt. Utókezelésre nem volt szüksége, azonban felhívták figyelmét arra, hogy nagyon vigyázzon egészségére, óvakodjon a napfény káros sugaraitól.

Viki tudatosan éli az életét, a külső védelem mellett a belső egészségre is odafigyel: „Külsőleg úgy tudom megoldani, hogy megszűntetem az UV sugárzást, tehát nem megyek a tűző napra és nem járok szoláriumba, belsőleg pedig nagyon jót tesznek nekem a gyógygombák a rák megelőzésének kiegészítő kezeléseként.” – meséli a boxoló.

Újabb bajok…

Nem sokkal a baselioma eltávolítása után egyre sűrűsödő rosszullétek gyötörték. Nem tudott az addig megszokott, kellő energiával edzeni. „Le kellett szállnom a futópadról, nagyon erős szívdobogásom volt, fejfájásom, szédültem, nagyon rosszul voltam.”

Viki nagyon megijedt, hogy a korábbi betegsége áttéteket képzett a szervezetében. A kivizsgálás azonban megdöbbentő eredményt hozott, a diagnózis: magas vérnyomás. Úgy tűnt hiába az egészséges táplálkozás, a mindennapos kemény sport, el kellett fogadnia, hogy gyógyszeres kezelésre szorul.

milo

Egy évig szedtem gyógyszert a magas vérnyomásomra, de mivel nálam ez a betegség nem szervi, hanem stressz eredetű, lassan abbahagyhattam a tabletták napi alkalmazását. Azonban a fanatizmusom ugyanúgy ahogyan a sportban, úgy a hétköznapokban sem változott. Nagyon sokat dolgoztam, rengeget edzettem, keveset aludtam, nem pihentem és a vérnyomás problémám visszatért."

"A sisitoles nyomás a 140 – 150 körüli érték körül mozgott folyamatosan, de ami még nagyobb baj, hogy a diastoles nyomás 100 fölött volt. Sokszor 110-120-ig is emelkedett. Újra vissza kellett térnem a gyógyszerekhez.” – emlékszik vissza Viki erre az időszakra.

Élsportoló magas vérnoymással?

Vikit nagyon megviselte, hogy élsportoló létére, egészséges életmódja ellenére magas vérnyomással küzd.23 évig a futás hozzátartozott az életemhez, és nagyon rossz volt, hogy akkor a magas vérnyomás miatt nem tudtam lefutni 6 km-t! Én, akinek addig az volt az élete! Nem éreztem magam teljes értékűnek, olyan volt, mintha elvették volna tőlem azt, ami a mindenem. A sport az életem 90 százalékát teszi ki, ez a munkám és a hobbim"

"Amikor az orvosom közölte, hogy mostantól életem végéig minden nap gyógyszert kell szednem, nagyon megijedtem, hiszen amióta sportolok, soha nem vehettem be gyógyszert, ha megbetegedtem, akkor sem. A folyamatos doppingvizsgálatok ezt nem tették lehetővé. Kizárólag természetes hatóanyagokat használhattam. Féltem attól, hogy a gyógyszer hogyan hat a szervezetemre, féltem a mellékhatásoktól, nem tudtam, hogyan tovább. Így más megoldást kellett keresnem. Ekkor találtam rá a gyógygomba-kivonatokra „

vernyomas30

A gyógygombák segítettek!

Varga Gábor hatóanyag-szakértőt arról faggattuk, hogy a gyógygomba-kivonatok hogyan szabályozhatják a magas vérnyomást.

„Talán kevesen tudják, hogy a szív-, és érrendszeri rizikófaktorok rendkívül komolyan befolyásolják egészségi állapotunkat. Nemcsak a magas vérnyomás, de a magas vérzsír szint, vagy a magas vércukor szint tönkreteszik az őssejtjeink működését. Ha ezek az őssejtjeink rosszul működnek, akkor nem javítják ki a káros folyamatokat az érrendszerben, beépülnek az érfalakba, és gyulladást keltenek. Mindezek mellett az őssejtjeink regenerálnák a szervezetünket, ha megfelelően működnének. A gyógygomba-kivonatok segítenek kiküszöbölni ezeket a rizikófaktorokat, amellett, hogy szabályozzák az immunrendszer működést.”

Viki ma már újra teljes értékűnek érzi magát, és a gyógyszereket is elhagyhatta. Magas vérnyomását gyógygomba-kivonatokkal kezelte. „Először kicsit szkeptikus voltam. Interneten utána olvastam a gyógygomba-kivonatoknak és végül úgy döntöttem, hogy a természetes hatóanyagok nem árthatnak a szervezetemnek. Hihetetlen volt, de 2-3 nap után normalizálódott a vérnyomásom 120/80-ra, amilyen értéket már három éve nem mértem! Most már újra bírok edzeni, és azóta is teljesen jól vagyok!”

Vikinek stressz alapú volt a magas vérnyomása, az éjszakai pihenését is nagyon megzavarta. A sok munka miatt egyébként is pusztán 4-5 órát alszik naponta, de még ez is megszakadt folyamatos ébredésekkel, ezért még ezt a néhány órát sem tudta igazi pihenéssel tölteni. „Nagyon örülök, mert amióta normalizálódott a vérnyomásom, végigalszom az éjszakákat is, sokkal nyugodtabb, kipihentebb és energikusabb vagyok. Úgy érzem, hogy mindezt a gyógygomba-kivonatoknak köszönhetem.”

Forrás: