Májrákos Robin Gibb

Rettegett tőle, hogy ikertestvére sorsa őt is utoléri, de egészen mostanáig úgy tűnt, “csak” egy krónikus vastagbélgyulladással kell szembenéznie, a rák elkerüli. Robin Gibb mégis a halállal néz farkasszemet.

Megdöbbentette a rajongókat néhány hete Robin Gibb, amikor ijesztően lesoványodva jelent meg egy televíziós felvételen, ráadásul az sem volt titok addigra, hogy sorozatos hasfájdalmakkal kezelik őt. A Bee Gees énekese akkor bevallotta, attól fél, hogy őt is ugyanaz a kór emészti, mint egykori ikertestvérét: Maurice Gibbet 2003-ban ugyan szívroham vitte el, de akkor már hosszú ideje bélproblémákkal küzdött, a vastagbél elzáródása miatt kellett megműteni, és ez a beavatkozás volt az, amit a szíve már nem bírt el.

A vészesen lesoványodott sztárról most kiderült, hogy állapota az optimista nyilatkozatok ellenére sokkal súlyosabb, mint eddig bevallotta: hónapok óta májrákkal kezelik őt. A 61 éves zenészt felesége, Dwina és még életben lévő bátyja, Barry segíti a nehéz időszakban.

A múlt héten mentőt kellett hívni hozzá, egy újabb rosszullétet követően, végül öt órányi tartózkodás után hazaengedték. Egy évvel ezelőtt életmentő beavatkozást kellett végrehajtani nála, amikor bélpanaszokkal vitték kórházba, két hete pedig ugyancsak vastagbélgyulladás miatt feküdt be egy rövid időre.

u4vv3y2f3

Bár idén áprilisban az amerikai turnét a rossz egészségi állapotára hivatkozva törölte, a legutóbbi kórházi tartózkodás után azt mondta, minden rendben van és "nagyszerűen érzi magát". Az optimizmusa azonban úgy tűnik, eltúlzott volt, mivel a májrák, amit megállapítottak nála, szinte minden esetben halállal végződik.

A zenész saját bevallása szerint már hosszú ideje minden szempontból egészségesen él: nem dohányzik, nem iszik, egészséges ételeket eszik. 58 éves felesége ráadásul felszentelt druida papnő, aki a misztikus gyógyítási eszközöket és egyéb természetes gyógymódokat is bevet Gibb megmentése érdekében, többek közt egy sámánt is meglátogattak már – mondta el egy közeli barát a Daily Mailnek.

"Egyszercsak rájössz, hogy bármennyire is nem gondolsz a halálra, vagy azt hiszed, az csak másokkal történhet meg, te is csak egy élőlény vagy, aki egyik napról a másikra létezik. Hálás vagyok azért, hogy itt lehetek. A veszteség ébreszt rá, hogy meg kell ragadnod az életet, itt és most. Nem hiszek a sorsban vagy a halál utáni életben. Ez az élet" – mondta alig egy éve, a műtéte után.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.