Zimány Linda kicsírázott! 2011-09-14 Sztáregészség Megosztás: Tweet Ma már a legkisebb boltokban is lehet maroknyi egészséget kapni. Ez az étel nem más, mint a csíra. Zimány Linda egy szakács segítségével a Csak csajokban mesélt a csírák jótékony hatásairól. Az ébresztőműsorban kiderült, hogy melyik a leggyakoribb csírafajta és azt is megtudhattuk, hogy melyik a leghatékonyabb méregtelenítő. A modell elmondása szerint nagyon sok fajta csírát evett már és igazán kedveli a fúziós konyhát. Linda a brokkoli csírával találkozott a legtöbbet, leginkább salátákban. Az egykori szépségkirálynő nagyon odafigyel az alakjára, és mindig tudatosan és egészségesen étkezik. Linda kerüli a kávét és a szénhidrátokat is. Régi kedvence a spagetti, de az egészséges étkezés érdekében a tésztákról is lemondott. Magda Zoltán reform szakács kielemezte a csírákat. „ A csírákról azt érdemes tudni, hogy nagyon sok vitamint és ásványi anyagot, nyomelemet, enzimet tartalmaznak…az A,B,C,D vitamin mindegyikbe megtalálható. A brokkoli csírában található a legtöbb vitamin…”- árulja el a szakértő. A csírák majdnem mindenre jók. Valamelyik fajta, mint például vöröskáposzta csíra a prosztatarákra vagy az emésztésre is hathat, és méregtelenítő hatása is van „Általában a nyers ételek, akár az előételek a legtáplálóbbak, mivel a hőkezelés során nem sérül benne semmiféle tápanyag…” A fúziós konyha szaktudásról, minőségről, ízlésről, visszafogottságról, kiváló minőségű alapanyagokról és nem utolsó sorban a harmóniáról szól. Ennek a konyhaművészetnek vannak sztárszakácsai, olyan arcai, akik hatással vannak mások kulináris filozófiájára. Néhányan a sok közül: Peter Knipp, aki a Világ Gourmet Csúcstalálkozó szervezője,és Heston Blumenthal illetve Nobu, aki a világ számos városában van jelen. Forrás: