Baba a fedélzeten!

Mondják, hogy a szex sokkal izgalmasabb és felszabadultabb, ha célja egy kis jövevény a családban. De hogyan is készüljünk fel a gyermekvállalásra?

Egy szép szőke fiatalasszony életében először keresi fel a nőgyógyászt és elmeséli neki, hogy a férjével családot terveznek. ?Már néhány hónapja próbálkozunk, doktor úr… de még nem sikerült teherbe esnem.? – mondja szégyellősen. ?Nos, biztosan segíthetünk a dolgon. Vetkőzzön le, hölgyem, aztán feküdjön fel oda az asztalra…? ?De, doktor úr, – pirul el az ifjú feleség – én inkább a férjemtől szeretnék gyereket.?

Azt leszögezhetjük, hogy manapság, amikor egymást érik a különböző babázási tanácsadó oldalak, blogok, és online videón követhetjük végig, ahogy korunk tudatos-divatos hölgye egyszerre anyamacivá változik, már senki nem hiszi azt, hogy a gyereket a gólya hozza. A dolog tehát jó esetben nem meglepetés szerű, főként ha előre megtervezzük a bébi világra jövetelét.

Tudatos babavállalás

Mondják, hogy a szex sokkal izgalmasabb és felszabadultabb, ha célja egy kis jövevény a családban. De hogyan is készüljünk fel a gyermekvállalásra?

Egy új élet elkötelezettséget igényel, és rengeteg áldozatot. Gyermeknemzés előtt mindenképp üljünk le párunkkal és tisztázzuk a legalapvetőbb kérdéseket.3973Vajon mindkét fél egyformán elkötelezett a szülővé válás mellett? A sürgető idő nem elég indok egy nő számára ebben a kérdésben, hacsak nem riasztott a biológiai órája. Párunk karriertervei, illetve a társadalmi elvárásnak való megfelelés sem lehet alapja egy új élet kezdetének.

Érdemes megvitatnunk a baba születésének idejét is. Ne feledjük, előre még tervezhetünk és időzíthetünk, hogy kényelmesebbé tegyük a család bővülésének összes mozzanatát, utólag viszont már a bébi fogja majd minden percünket beosztani. Sokszor problémát okoz a szülők vallási hovatartozása. Mindenképp érdemes jó előre tisztázni, melyik vallást szeretnénk utódunk számára, vagy meghagyjuk neki a szabad választás lehetőségét.

Névadás. Sok szülő babonából, csak a születés utolsó előtti pillanatában ad nevet a kis utódnak. Jó esetben, ez a név, mindkét fél ízlését kielégíti, a legtöbbször azonban a megfelelő név kiválasztása könnyen összeugraszthatja a párokat. Hogy elkerüljük a 2-3 keresztneves megoldásokat, amelyeket gyermekünk az általános iskolai írásórán sokszor emleget majd, inkább kössünk kompromisszumot, és találjuk meg előre az ideális keresztnevet.

Családi élet és a munka. Az örök összegyeztethetetlen. A dolog azonban nem reménytelen. A gyermekfelügyelet megszervezése ugyanis számtalan problémánkat megoldhatja. Nagymama, nagypapa, nagynéni, nagybácsi, keresztszülők, és a többi pereputty. Igaz, a rokoni segítség során sűrűn elhangzó ?Ne úgy csináld, így csináld! Én jobban tudom, én már 2 gyereket neveltem fel? felszólítások könnyen az idegeinkre mehetnek.
3974Azt is érdemes továbbá tudatosítani magunkban, hogy a hétvégi hosszú szunyókálásoknak ezennel vége szakad. Ha viszont arra gondolunk, hogy édes álom helyett kisbabánk önfeledt kacaja járja majd át a lakást, ez utóbbi talán nagyobb boldogság mindhármunk számára.

Készüljünk fel a legrosszabra is: egy fogyatékos gyermek születésére, rosszabb esetben a baba elvesztésére. Soha ne feledjük: párunk a legfőbb támaszunk, együtt minden akadály könnyebben vehető.

Kezeket fel, lazítás, ameddig lehet!

Minden bizonnyal ez az utolsó olyan korszak az életünkben, amikor még lazíthatunk a párunkkal, és a közös élvezeteknek élhetünk. Jöhet a sport, kirándulás, wellnessz, mozi, szórakozás. Életünk egy korszaka hamarosan lezárul, helyébe viszont egy annál élménydúsabb és csodálatosabb időszak lép.

Mielőbbi bebabázódást mindenkinek, aki már dolgozik rajta!

Forrás: