A szexuális vonzalom és a különbözőségek

A szexológusok szerint a szexuális vonzalom alapja a nemek különbözősége. A férfi és női test egymástól leginkább különböző részei keltik a legerősebb vágyat.

Egyre többet beszélünk arról, hogy a nők erősebbek, mint a férfiak. Ugyanolyan jól helyt állnak az üzleti életben, a politikában és a volán mögött, mint az erősebb nem képviselői. Korábban férfiasnak kikiáltott sportágban is kitűnő teljesítményt nyújtanak.

Sokan a nőket a mai napig – a hagyományoknak megfelelően – gyengének, biztonságot jelentő társat keresőnek, nőies, kerekded formákkal képzelik el. Népszerű sorozatok szólnak az igaz szerelemről, ahol az ellenállhatatlan férfi rátalál a törékeny nőre, aki örök támaszt talál az őt védelmező férfiban.

A szexológusok szerint a szexuális vonzalom alapja a nemek különbözősége: a férfi és női test egymástól leginkább különböző részei keltik a legerősebb vágyat és minél nagyobbak az eltérések, annál fokozottabb a vonzásuk, és annál erősebbek a vonzódás jelei. A híres szexszimbólumok például vonzerejüket annak köszönhetik, hogy szinte maximalizálják a férfi és nő közötti különbséget.

A tökéletes nő?

Az egyik leghíresebb nőideál Marilyn Monroe ideális méretei (89-56-89) férfiak millióit ejtette rabul.

Ennek szexuális vonzalomnak az egyik oka például, hogy az erősebbik nem képviselőinek többsége gyűlöli a szőrös hónaljat és lábat, hiszen azok saját magukra emlékeztetik. Ezzel magyarázható a férfiak”mellpártisága” is. A keblek nagysága, lágysága tökéletes ellentétei az ő lapos, izmos mellüknek.

A húsosabb, nőies fenék illetve a széles csípő ringása is azért hat rájuk csábítóan, mert az övék kisebb és keskenyebb. Sőt, egy német orvos kísérletei alapján megállapította, hogy a nők magatartása összefügg a medence alakjával, minél szélesebb a csípő, annál nőiesebb a viselkedés.

Miért kell a púder?

Még az arcfestésnek is van szexuális jelentése. Ki gondolná, hogy a pirosító használata a férfiakat a félénkségre, szűziességre emlékezteti. A múltban a pirulás a kacérkodáshoz és udvarláshoz kapcsolódott, az ártatlanságot fejezte ki. Napjainkban már nem szokás az elpirulás, pirosítóval azonban könnyen be lehet csapni a kiválasztottat, azaz fokozni lehet a szexuális vonzódást.


Kinek is akarnak tetszeni a nők?

A válasz ugyan kézenfekvő: a férfiaknak, azonban mégsem annyira egyértelmű a feltételezés. Egy vizsgálatban különböző alakú nőket ábrázoló képeket mutattak először férfiaknak, majd nőknek. Arra kérték őket, válasszák ki azokat, melyek szerintük megfelelnek a kor szépségideáljának.

A végeredmény meglepő volt. A nők a soványabb, míg a férfiak a teltebb hölgyeket ábrázoló képeket választották ki. A kutatók a vizsgálatból arra következtetnek, hogy a nők nem a férfiak igényeinek, hanem sokkal inkább saját vagy nőtársaik elvárásainak akarnak megfelelni.

Bármily kép is él bennünk korunk női szexszimbólumáról és a szexuális vonzódásról, csak akkor érezhetjük magunkat igazán vonzónak, ha elégedettek vagyunk külsőnkkel.

Nem kell diétákkal kínozni magunkat, vagy reggeltől estig az edzőteremben izzadni ahhoz, hogy feszes fenekünk, és lapos hasunk legyen. Néhány óra testmozgás hetente, és rendszeres, mértéktartó étkezés elegendő ahhoz, hogy megőrizzük alakunkat. A vonzódás jelei önmagukért fognak beszélni.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

  1. Gordos K.

    Hát ekkora tapló ostobasággyűjteményt!
    Aszondja, a férfial “gyűlölik” a hónaljszőrt stb. gyrészt ez divat és “trendiség” kérdése, másrészt pont a nők erőltetik és itt úgy álíltják be, hogy ezt a férfiak akarják :-)))) Önleleplezés.
    A többi is hasonló bávatag picsogás.

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.