Az ingyen óvszer nem megoldás

A fülöp-szigeteki püspökök az óvszerreklámok betiltását követelik, ugyanis bűnös dolgokra buzdítják a népet és hozzájárulnak az AIDS terjedéséhez is.

A túlnyomóan katolikus népességű Fülöp-szigetek püspökei szerdán az óvszerreklámok teljes tilalmát követelték, miközben újra fellángolt a fogamzásgátlással kapcsolatos folyamatos vita.

A Fülöp-szigetek befolyásos Katolikus Püspöki Konferenciája határozatában kijelenti, hogy az óvszer nem nyújt védelmet az AIDS ellen, hiába állítják ezt a helyi egészségügyi szakértők és aktivisták, valamint a nemzetközi orvostudomány. Az egyházi vezetők a határozatban az óvszerreklámok betiltását követelik a napilapokban és a magazinokban, valamint a rádió- és televíziócsatornákon.

?Az óvszer nem igazán állíthatja meg az AIDS-et. Sőt, a hamis biztonság érzésének kialakításával bátorítja a házasságon kívüli szexuális szabadosságot, ami hozzájárul az AIDS további terjedéséhez? ? áll a határozatban.5120A püspöki kar döntését megelőzően Esperanza Cabral egészségügyi miniszter ingyen óvszert osztott Valentin Nap előtt, hogy így tájékoztassa a lakosságot a HIV/AIDS veszélyeiről. A püspökök a múlt hónapban arra szólították fel a kormányt, hogy menessze Cabralt az óvszerosztás miatt, a politikusok azonban nem teljesítették a követelést.

A spanyol hódítás hatására Fülöp-szigetek 93 milliós népességéből körülbelül 75 millió katolikus. A Római Katolikus Egyház nem támogatja az óvszerhez hasonló mesterséges fogamzásgátlók alkalmazását, még a betegségek terjedésének megfékezése céljából sem.

Az egészségügyi minisztérium adatai szerint az országban 629 megerősített HIV/AIDS esetről tudnak, bár a szakértők szerint sok esetről nem szereznek tudomást a hatóságok.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.