Egészséges nyár

Itt a nyár, mindenki vakációzni készül, vagy kivonul a szabadba piknikezni. Az alábbiakban arra adunk tippeket, hogyan lehet ebben az időszakban is egészségesen táplálkozni.

Mindenekelőtt, a cukros italok helyett igyunk vizet, mivel abban semennyi kalória nincs, ellenben kiválóan hidratálja a szervezetünket. Másodszor, használjuk ki, hogy helyi friss gyümölcsöket és zöldségeket fogyaszthatunk, keressük az őstermelőket, vegyünk, részt szedd magad akciókban, amellyel egy füst alatt a testmozgást is letudjuk.

Tányérunkat félig mindig zöldséggel és gyümölccsel rakjuk meg, mivel ezek vitaminnal, ásványokkal és természetes növényi összetevőkkel töltenek fel bennünket. Egy negyedét tányérunknak lepjék el a proteinforrások, mint a hal vagy a baromfi, a maradék egynegyedre pedig kerüljön teljes kiőrlésű gabona.

malna3

Próbáljuk ki újféle módokon élvezni a zöldségeket, például grillezve, vagy tésztához, krumplihoz, húshoz keverve. Friss fűszernövényekkel ízesítsünk a zsíros, sós öntetek helyett. Az édesszájúak fogyasszanak fagyasztott gyümölcsöt, akár zsírszegény tejjel, joghurttal keverve. A gyümölcsöket is keverhetjük salátákba, de kipróbálhatjuk a grillezett barackot vagy ananászt is. Együnk lassan és kis adagokat, bánjunk csínján az alkohollal.

Néhány biztonsági szabályra is fontos odafigyelni. Ha étellel dolgozunk, előtte és utána is alaposan mossunk kezet, a húsokat alaposan süssük át. Mindezekkel együtt élvezzük a nyarat, és a fenti tippeket ne csak nyáron tartsuk szem előtt, mert ezek által egész évben jó egészségnek örvendhetünk

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.