Húszévesen lett fitnesz világbajnok!

Szabó Melinda IFBB Fitnesz világbajnok, Arnold Classic-győztes, minden idők legeredményesebb magyar fitness világbajnoka. A versenyről és mindennapjairól mesélt a Csak csajok műsorában.

Szabó Melinda 2011 júniusában Spanyolországban, IFBB Junior Fitness Abszolút EB címet nyert, szintén Spanyolországban megnyerte az európai Arnold Classic-ot, fitness abszolút kategóriában, ahol a tavalyi felnőtt VB győztest előzte meg.

Most hétvégén Szerbiában az IFBB Fitness Világbajnokságon (felnőtt) világbajnoki címet szerzett! Ezzel ő lett az első hivatalos magyar fitness világbajnok, és egyben minden idők legsikeresebb magyar fitness versenyzője!

Melinda négy éves kora óta rendszeresen mozog és sportol. Ritmikus sportgimnasztikával és szertornával kezdte pályafutását. Később kiskamasz korában kezdett a testépítéssel foglalkozni. Őt is, mint minden élsportolót sok sérülés – legfőképp boka – éri, de szinte már nem is törődik vele, befáslizza a fájó pontokat és folytatja tovább az edzést.

Soha nem volt példa arra, hogy magyar versenyző IFBB Fitness VB-t nyerjen! A teljesítménye azért is kimagasló, mert Melinda még junior versenyző és mindössze 20 éves! Ez nagyjából annyit jelent, mintha a magyar U21-es foci válogatott megnyerné a felnőtt labdarúgó VB-t!

Fontos tudni, hogy az IFBB  a Fitness és Testépítő sportágakban a hivatalos nemzetközi sportági szakszövetség, ami az Agfis elismerését élvezi. Folytatva a hasonlatot ez a szervezet a Fifa a fociban! Az IFBB-nek jelenleg 182 ország a tagja, és ezzel a világ egyik legnagyobb sportági szakszövetsége, ami a föld összes kontinensén jelen van!

Forrás: