Te melyik numerológiai személyiségtípusba tartozol?

A numerológia szerint kilenc fő szám van, így kilenc fő személyiségtípust különböztetünk meg.

A számmisztika a sorsmisszió számainkat használja személyiségtípusaink megállapításához. A sorsmissziós számot úgy kapjuk meg, hogy a születési dátum számokat összeadjuk és mivel kilenc szám van kilenc személyiségtípust különböztetünk meg. A Belső én és a Külső én összege a ”teljes névszám”, a személyiség benső tartalmát mutatja, valamint, hogy milyennek lát minket a külvilág, és hogyan oldjuk meg a sors által hozott lehetőségeket.

A numerológia 1-es személyiség típusa: a Vezető

Férfiasság, teremtő erő, ego, ész, akarat, intelligencia, kreativitás, vezetés, uralkodás, tudatosság.

Kisugárzása figyelemfelkeltő, tüzes energia, nem lehet nem észrevenni, ha belép az ajtón. Konzervatív típus, mégis olyan eredeti gondolatok hordozója, melyekkel, hozzájárul saját- és környezete fejlődéséhez. Jó problémamegoldó képességgel rendelkezik, következetes, kifejezetten vezető típus, aki a végletekig képes elmenni a cél érdekében. Kiáradó önbizalma, büszkévé, felsőbbrendűvé és egocentrikussá teheti.

shutterstock_5214280

Életfilozófiája: „Reflektorfényben élni, ámulatot kelteni, napfürdőzni, az életet játéknak tekinteni.”

Problémája: Tökéletesség mániás. Attól fél, hogy nem tökéletes, ezért maximalista és mindig elégedetlen, önmagával szemben is.

Foglalkozás: Miniszterelnök, vezérigazgató, karmester.

A numerológia 2-es személyiség típusa: a Segítő

Nőiesség, befogadás, érzékenység, érzelmesség, labilitás, aggodalmaskodás, befolyásolhatóság, tudatalatti.

Rendkívül empatikus, megértő, segítőkész személyiség, aki lelki labilitása miatt erősen függ környezetétől. Nehezen vállal felelősséget, döntésképtelen, baj van az önértékelésével. Nem lehet ész érvekkel meggyőzni, csak érzelmi alapon. Tipikus Áldozat. Kellemes beszélgető partner, könnyen megnyitja az emberek lelkét, de őt nehéz kiismerni. Hangulata változékony (mint a Hold), kiszámíthatatlan. Kitűnő intuíciókkal rendelkezik.

shutterstock_1708693

Életfilozófiája: „Lassú víz, partot mos” – Az erő a gyengeségben van, miszerint a problémák maguktól is megoldódnak, ami viszont nem oldódik meg, azt nagyon megszenvedi.

Problémája: Azt hiszi, hogy nem szeretik eléggé, ezért érzelmeivel manipulál. Mindig segít a szeretetért. Meg kell tanulnia nemet mondani!

Foglalkozás: Főállású anya, mindenféle segítő foglalkozás, szakács, szociális vagy humán terület, diplomácia.

A numerológia 3-as személyiség típusa: a Szórakoztató

Kapcsolat, kommunikáció, közvetítés, utazás, gyors észjárás, felszínesség.

Gyors felfogású, minden információra nyitott és azonnal reagál. Eszköze az elméje, fegyvere a szó, a gondolat és az írás. Jó humorú közösségi ember. Nem kimondottan vezetésre törekszik. Sikerorientált, a munkájában felkészült. Fontos számára, hogy a középpontban legyen, csodálókra van szüksége. Nagyon igényli a változatosságot, ezért általában nem hűséges típus.

shutterstock_20130169

Életfilozófia: „Sikeres vagyok!”

Problémája: Attól fél, hogy nem elég népszerű. Ezért hajszolja a sikert és kerüli a kudarcot. Érdeklődési köre széles, nincs türelme elmélyülni a dolgokban, emiatt tudása felszínes lehet.

Foglalkozás: újságíró, riporter, előadóművész, politikus, tanár, óvónő, ahol beszélni lehet, és van közönség.

A numerológia 4-es személyiség típusa: a Reális

Anyagiasság, stabilitás, koncentráció, konzervatizmus, becsületesség, pontosság.

Rendkívül megbízható, precíz, intelligens, nagyfokú koncentrációra képes személyiség. Tetteiért mindig vállalja a felelősséget. Jól bánik a pénzzel, ha kevés van belőle, akkor ügyesen osztja be, és nagyon tud spórolni. Hajlamos a pesszimizmusra, a megkeseredésre. Nehezen változtat. A pozitív gondolkodás távol áll tőle, mindig a legrosszabbra készül. Kritikus természet, akinek magasak az elvárásai saját magával és másokkal szemben egyaránt.

shutterstock_17248561

Életfilozófiája:Sokat dolgozom, és boldog leszek!”

Problémája: Önbizalomhiányból adódó pesszimizmusa, bevonzza a negatív energiákat. Hajlamos a szenvedésre.

Foglalkozás: felelősségteljes-, pénzügyi terület, adminisztratív munka.

A numerológia 5-ös személyiség típusa: az Optimista

Szerencse, energia, kiteljesedés, nagyvonalúság, bölcsesség, igazság, hit, belső erő, optimizmus.

Önbizalommal, tudással, kiváló kifejezőképességgel megáldott, rugalmas személyiség. Igazságérzete kifinomult, objektív ítélőképességgel rendelkezik. Más emberekkel toleráns, környezetében népszerűségnek örvend. Szeret utazni, és pénzt költeni. Szerencsés típus. Erős a hite, bevonzza a jó dolgokat. Nem akar másokat birtokolni, bármikor tud változtatni az életén.

shutterstock_2403869

Életfilozófiája: „Hunyd le félig a szemed, ha jól akarsz szeretni”, megbocsátó, elnéző tud lenni mások hibáival szemben.

Problémája: Attól tart, hogy mások ostobának és üresnek tartják ezért örökké tanul. Túlságosan objektív, érzelmileg nem tudja magát odaadni, nagyon fontos a függetlensége.

Foglalkozás: Író, újságíró, tanár, jogász, politikus.

A numerológia 6-os személyiség típusa: a Harmonikus

Család, szeretet, szerelem, szépség, kedvesség, lágyság, harmónia, művészetek, anyagiasság.

Általában magán hordozza a szépség különféle jegyeit. Kedves, megnyerő természetével, nagy hatást gyakorol a másik nemre. Fejlett művészi érzékkel, jó ízléssel rendelkezik. Boldoggá tud tenni másokat. Rendkívül fontos számára a párkapcsolat, az anyagi és érzelmi biztonság. Nem tud rossz körülmények között élni, a harmónia hiánya kibillenti. Konzervatív, fontosak a szabályok. Sokat ad a látszatra és a külvilágnak való megfelelésre. Nehezen viseli a felelősséget. A kritikát sem viseli. Önigazoló.

shutterstock_12575677

Életfilozófiája: „Segíteni, de nem önzetlenül. Mindennek megvan az ára.”

Problémája: Hajlamos mások problémájával foglalkozni, mások életét élni, beleavatkozni, érzelmileg birtokolni, s ha visszautasítják: ő a Mártír.

Foglalkozás: orvos, ápoló, kozmetikus, szépségipar, művészet, lakberendezés.

A numerológia 7-es személyiség típusa: a Céltudatos

Összefogottság, szűkítés merevítés, keretek, korlátok, célok, feladat, haszonelvűség, analizálás, szellemi energiák, "hatodik érzék", spiritualitás.

Magányos típus, szeret elvonulni a társaság elől. Érzelmeit elfojtja, magatartása kimért, ritkán lelkesedik. Fontos a pozíció. Jó üzleti érzéke van. Magas a mérce, nagyok az elvárásai. Az anyagi javak birtoklása fontosabb számára, mint a megszerzett javak élvezete. Kitűnő, de szelektív memóriával rendelkezik. A Sors hamar jelez, ha hibát követ el. Életfeladata, hogy szellemi vezetővé váljon.

shutterstock_125868432

Életfilozófiája: „Mindennek eljön a maga ideje”

Problémája: Túlságosan szégyenlős, nem tudja kimutatni az érzelmeit, így az emberi kapcsolatokban hátrányt szenved, hajlamossá válhat az elhidegülésre.

Foglalkozás: ellenőr, revizor, nyomozó, kutató, mérnök, pszichológus, vallási vezető, asztrológus, numerológus.

A numerológia 8-as személyiség típusa: a Harcos

Gyorsaság, lendület, ösztönösség, anyagiasság, kockáztatás, balesetek, viták, sikerek, bukások.

Lendületes, dinamikus, uralkodó, olykor agresszív személyiség. Szenvedéllyel teli ösztönember, kiváló üzleti érzékkel, problémamegoldó képességgel, akinek rendkívül fontosak az anyagiak és a testi örömök. Igényli és meri vállalni a kockázatot, ritkán és rövid ideig kerül nyugalmi- harmonikus állapotba. Jóindulatú, egyenes, nem túl diplomatikus ember. Az igazság nagy bajnoka, aki kiáll másokért, ha kell, szembeszegül a törvénnyel. Hajlamos fejjel menni a falnak.

shutterstock_9338500

Életfilozófiája: „Ami a szívemen, az a számon”

Problémája: Azért akar uralkodni másokon, mert attól tart, hogy különben rajta uralkodnak.

Foglalkozás: sportoló, sebész, ügyvéd, üzletember.

A numerológia 9-es személyiség típusa: a Szellemiség

Egyetemesség, feloldódás, megvilágosodás, érzékenység, spiritualitás, szellemi erő.

A Felfogóképesség, a Művészi kifejezőképesség, és a Spirituális vonal csúcsa ez a szám, ami sok jó tulajdonságot, képességet jelent, éppen ezért a világ tökéletesítése a feladata. A legmagasabb szellemi szám. Mindenhez ért, mindent hamar megtanul, de ha nem következetes, szétforgácsolhatja magát. A legérzékenyebb személyiség típus, nehéz embertársaival harmóniába kerülnie, mert nem képes elfogadni a világ tökéletlenségét, könnyen elszigetelődhet. A békére vágyik, barátnak kiváló, tud azonosulni mások problémáival (cipeli is). A belső béke hiánya nála, a folyamatos zsörtölődésben nyilvánul meg. Passzív agresszor, dühkitörésekkel.

shutterstock_10566769

Életfilozófiája: „Egy csónakban ringatózva álmodozni egy tó közepén.”

Problémája: Azért kerüli a konfliktusokat, mert ilyenkor az életet alacsony szinten tapasztalná meg.

Foglalkozás: Minden segítő foglalkozás ápolói munkakör, szeretetszolgálat, gyógypedagógus, beteggondozó, művész, látnok, asztrológus, numerológus, ha vannak földi számai (4-es), a legnagyobb vállalkozó lehet belőle, és magas társadalmi pozíciót tölthet be.

Forrás: