Még több szivattyúval segít az Ökumenikus Segélyszervezet

Több tucat Jász-Nagykun-Szolnok megyei családot védenek folyamatosan a belvízkároktól a szervezet adományokból vásárolt készülékei.

A 1353-as Adományvonalon megmutatkozó rendkívüli összefogásnak, valamint a Vodafone Humanitárius Alap 3 millió forintos támogatásának köszönhetően újabb szivattyúkat tudott vásárolni az Ökumenikus Segélyszervezet.

Az Alattyánban már napok óta működő gépekkel párhuzamosan az új szivattyúkat Jászteleken üzemelik ma be a Segélyszervezet munkatársai és újonnan érkezett önkéntesei, hogy az itt található, leginkább veszélyeztetett további 30 lakó házat megvédjék a belvíztől.

Az új berendezések között olyan nagyteljesítményű gép is van, ami 1600 liter vizet tud megmozgatni percenként. Az összesen kilenc szivattyú nemcsak megelőző módon, a családok belvíztől fenyegetett ingatlanai mellől, közvetlen környékéről, hanem többek között egy mozgássérült férfi közlekedését segítve, annak udvarából is segítenek eltávolítani a vizet.

szivattyu

Az Ökumenikus Segélyszervezet köszöni a 1353-as adományvonalra eddig érkezett 52.000 hívást és továbbra is bíztat mindenkit, hogy aki teheti, akárcsak egyetlen hívással, 250 forinttal segítse folytatódó munkáját!

Az elmúlt héten a Segélyszervezet munkatársai és önkéntesei már több millió forint értékben nyújtottak segítséget a rendkívüli időjárás károsultjainak.

A tornádó sújtotta vajdasági Tordán építőanyaggal segítették a károsult családokat, miközben itthon Jász-Nagykun-Szolnok megyei településeken is bekapcsolódtak a belvíz elleni küzdelembe, a Zagyva folyó mentén telepített hiánypótló szivattyúkkal.

Forrás: