Természeti katasztrófa -Te fel vagy készülve?

A Sandy hurrikán pusztítása kapcsán végzett felmérés szerint az amerikaiak többsége nincsen felkészülve a természeti katasztrófákra.

Az amerikai YouGov a Sandy hurrikán közeledtével mérte fel, mennyire felkészültek és mennyire tartanak a természeti katasztrófáktól az amerikaiak. Az adatfelvétel szerint tízből több mint hatan általában készülnek egy esetleges természeti csapásra, és csupán a megkérdezettek 36 százaléka jelezte, tesz is tényleges előkészületeket.

Ez az arány öt százalékos növekedést jelent a tavalyi hasonló kutatás eredményeihez képest, ami országosan nem sok, de regionálisan jelentős változást is takar. A Sandy által érintett észak-keleti országrészben ugyanis a 2011-es kutatás során 19, az idei felmérésnél már 38 százalék jelezte, hogy felkészült.

Ami a felkészülőket illeti, 89 százalékuk a vészhelyzeti alapellátásról gondoskodik: elemlámpát, elsősegély dobozt, vizet, hálózsákot stb. készít össze.

new%2520york1

A készülők 74 százaléka tartós élelmiszerekből állít össze csomagot, 50 százalékuk készít evakuálási tervet, de csak 22 százalékuk köt természeti katasztrófa esetére szóló biztosítást.

A YouGov kutatás során arra is rákérdezett, mely természeti csapástól tartanak a leginkább az amerikaiak. A válaszok szerint a tornádó a legfélelmetesebb, az ilyen természeti jelenség pusztításától 49 százaléknyi válaszadó tart.

Az amerikai lakosságon belül a földrengéstől 43, hurrikánoktól 41, áradásoktól 34, cunamitól 12, vulkánkitöréstől 10 százalék tart.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.