Pár csepp segítség nátha ellen!

Ha nem olyan súlyos a helyzet, hogy azonnal orvoshoz fordulunk, első lépésben otthoni kúrával is megpróbálhatjuk elmulasztani a köhögést!

A gyógynövények sok szempontból verhetetlenek nátha, megfázás idején. A szelíd gyógymódok bevetése sokszor csökkenti a tüneteket, mielőtt bármilyen gyógyszer után nyúlnánk, s köhögés ellen is kiválóak. A természetes köhögéscsillapítók között vannak egyszerűbben, és nehezebben elkészíthető változatok.

A leghatékonyabbak közé tartoznak a tüneteket enyhítő gyógynövények közül megfázás, meghűlés, influenza esetén a köhögés elleni cseppek. Nem csak megnyugtatják a szervezetet és csökkentik a tüneteket, de az immunrendszert is erősítik.

Hogyan készítsük el otthon?

Ami kell hozzá:

Fél csésze gyógynövénytea, 1 csésze cukor, 1 csésze kukoricaszirup, egy nagy lábas, hőmérő, sekély serpenyő és zsírpapír. Átlagos nehézségű a recept, 30 perc alatt készül el a gyógyír, de egy órát kell várni a fogyasztással, amíg lehűl!

7rj3jvlb

Először is készítsünk fél csésze nagyon erős gyógynövényteát! Forraljunk fel cukrot és kukoricaszirupot, addig forraljuk, míg a cukor el nem éri a 290 fokot! Teszteljük úgy, hogy egy cseppet jéghideg vízbe próbálunk cseppenteni, majd próbáljuk eltörni.

Ha nem pattan, akkor készen vagyunk. Keverjük a gyógynövényteába! Öntsük a keveréket lapos serpenyőbe, de a serpenyőt előtte béleljük ki zsírpapírral! Vágjuk a cukorkeveréket kockákra, mielőtt teljesen kihűlne! Ha túl sokat várunk, a cukor megkeményedik, és egy nagydarab cukorlapra fog hasonlítani, amit törhetünk több nagyobb darabra is.

Tippek

Milyen gyógynövény használatos az erős teához? Kiváló lehet az orvosi pemetefű, a cickafark, vagy bármely más gyógynövény, amelyről tudjuk, hogy nyugtató hatású, illetve az immunrendszert védi. A kész köhögés elleni cseppeket hintsük be a ragadás ellen csúszós szilfaporral! Egy szorosan befedhető tálban tároljuk, megfelelő hőmérsékleten, ne melegben!

Forrás: