Egészség a vízparton is!

Hogyan készüljünk a vízparti nyaralásra? Pipáljuk ki a legfontosabbat a listánkon: az egészséget!

Itt a wellness hétvégék ideje és nemsokára elérkezik a vágyott és jól megérdemelt nyári szabadság is. Hogyan érdemes készülnünk a vízparton töltött napokra, hogy valóban önfeledt legyen a kikapcsolódás? Előzzük meg a kellemetlenségeket: vegyük végig listánkon, hogy mivel készítsük fel külsőnket és belsőnket a gondtalan, vízparti pihenésre!

Indulhatunk is a strandra! Vagy lehet, hogy nem pipáltunk ki mindent a listánkon?

Bár a wellness fürdőkben, aquaparkokban ellenőrzik a fürdők vízminőségét, ez közel sem nyújt maximális biztonságot, a természetes vizekben pedig még ennyire sem bízhatunk. A fürdőruhák szoros, műszálas anyagai és a fürdés teremtette nedves közeg remek táptalajt biztosít a baktériumok és gombák számára.

jod480

Figyeljünk oda a kellemetlenségek megelőzésre!

Ha tehetjük, a vízparton töltött idő alatt ne hagyjuk magunkon a vizes fürdőruhát, mindig készüljünk száraz cseredarabbal. A strandon ne az otthoni törölközőnket használjuk, a hajlatok szárazon tartására dobjunk be plusz egy nedvszívó, pamut törölközőt a táskánkba.

A fenti praktikákon túl remek alternatíva lehet egy különleges hüvelygél, ami tartósítószer- és hormonmentes készítménye, amely a vízparti pihenés kellemetlenségeinek: a nőket érintő, strandokon, wellness során "összeszedhető" fertőzések megelőzésére és az esetlegesen meglévő panaszok végleges kezelésére is megoldást jelent.

Azoknak, akik fogékonyak a női fertőzésekre, érdemes már a fürdőzés előtt gondoskodniuk a megelőzésről. A hüvelygél a terhesség ideje alatt is biztonságosan alkalmazható, így kismamák is nyugodtan használhatják.

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás: