Megfázás esetére

Az alábbi ötletek talán segítenek a kellemetlen tünetek enyhítésében.

Űzze el a problémákat! Aki stresszel, hamarabb lesz beteg, és később épül fel. A érzéseink befolyásolják az immunrendszerünk működését, az első dolga tehát legyen az, hogy vidám hangulatba hozza magát! Az olyan egyszerű tevékenységek, mint egy rövid séta, ellazítják az elmét, és segítenek a gyógyulásban. Valószínű, hogy a kutyatartók a rendszeres séta miatt élnek tovább.

Figyeljen az étkezésre! Ne fogyasszon készételeket és zsíros fogásokat. Koncentráljon a növényalapú élelmiszerekre, és legalább hét adag zöldséget vagy gyümölcsöt fogyasszon el naponta. Megfázás idején jót tesz a narancs a magas C-vitamintartalma miatt, ha pedig minden kötél szakad, tabletta formájában is beveheti ezt a vitamint.

Meleg ital A forró gyömbértea remek gyógymód a meghűlésre. Vékonyan felszeletelünk egy fél centiméteres gyömbérdarabot, leforrázzuk, mézzel és citrommal ízesítjük.

Gyogyfuvekkel_az_influenza_ellen_2

A méz segít a fájó torkon, és megszünteti a gyulladást. A gyömbér elpusztítja a vírusokat és a baktériumokat, és kitisztítja a légutakat. A megfelelő mennyiségű folyadékbevitel fontos a méreganyagok kiürítése szempontjából, úgyhogy nyolc csészével igyunk meg belőle naponta.

Egy kis segítség A legfontosabb, hogy csökkentsük a szervezetünkben kialakult gyulladást, erre pedig megfelelő megoldás, ha gyógyszert veszünk be. Figyeljen oda, hogy mindig sok folyadékkal vegye be őket, és ha nem biztos abban, melyik szer lenne a megfelelő, kérjen tanácsot a háziorvosától. Reggel vegyen be egy nem álmosító gyógyszert, de este ne szedjen be semmit!

Gyakran mosson kezet! Amikor kifújja az orrát, vagy megérinti az arcát, rákerülnek a vírusok a kezére, amelyet ezután könnyen továbbadhat másoknak. Inkább a könyökébe köhögjön, mint a kezébe, mert kevésbé valószínű, hogy azzal hozzáér másokhoz.

Pihenjen! A legtöbb ember nem engedélyez magának pihenőidőt, pedig ez a legjobb gyógymódja a megfázásnak. A fizikai fáradtság gyengíti az immunrendszert. De viselkedjen ésszerűen: ha délután ötkor érzi úgy, hogy szunyókálni szeretni, inkább győzze le a kísértést, hogy ne boruljon fel az éjjeli alvásidő.

Forrás: