Rákkeltő macskaalom?

A macskaalom elhelyezése, tisztán tartása, megfelelő anyaggal való feltöltése számos gazdinak okoz gondot

A legtöbben arra törekszünk, hogy kedvencünk „fürdőszobáját” számára, és a család számára is kedvező módon rendezzük be. Arra nem is gondolunk, milyen veszélyeket rejthet egy-egy ilyen doboz a lakásban. A kellemetlen szagok mellett a macskaürülék számos fertőzést okozhat, amely különösen a gyermekekre veszélyes!

A kisgyermekek nyúlkálnak az alomba, dögönyözik a kiscicákat, aztán pedig belenyúlnak a szemükbe, a szájukba. Nem is sejtjük, a macskaalom milyen anyagokat tartalmazhat. Hulladéklerakókból származó veszélyes anyagokat, bányákból származó ismeretlen agyag fajtákat, például szilícium-dioxidot, amely köztudottan rákkeltő.

vegyianyag_kepgaleria2

Az alábbiakban olvashatsz néhány tippet, amivel környezet baráttá és nem utolsó sorban egészségesebbé teheted a macskaalmot:

– A hagyományos por macskaalom helyett, a dobozt béleljük ki inkább újságpapírral! Az újságpapír is felszívja az ürüléket, de sokkal egészségesebb, mint a kétes származékokból álló por alapú alom.

– Ha egy kis szódabikarbónát alászórsz, garantáltan nem fogod érezni a szagokat sem!

– A másik nagyszerű lehetőség, ha újrahasznosítható fából készíted el. A fűrészpor az újsághoz hasonlóan felszívja az ürüléket, azonban sokkal egészségesebb és természetesebb!

Védjük  a környeztünk és macskáink egészségét!

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.