Élelmiszerek a rák ellen 2011-03-25 Mindent a rákról Megosztás: Tweet Mindannyian tudjuk, hogy az antioxidánsokban gazdag élelmiszerek segítenek a szervezetünknek a daganat leküzdésében. Jól tesszük, ha étrendünk részéve tesszük a bogyókat, a leveles zöldségeket és a teljes kiőrlésű termékeket. Kutatók új anyagot fedeztek fel, amely szintén segíthet a rák legyőzésében. Az ally1 isothiocyanate (AITC) névre keresztelt összetevő bőségesen megtalálható a mustárban, a tormában és a wasabiban. Az állatkísérletek során a patkányoknak mustármagból készült port adtak, amely az esetek egyharmadában megakadályozta a húgyhólyagdaganatuk növekedését, és kivétel nélkül mindnyájuknál megelőzte, hogy a rák az izmokba burjánozzon tovább. A kutatás azonban még nem teljes, nincsen ugyanis bizonyíték rá, hogy az AITC hatásos a hólyagrák kezelésére. Az eddigi eredmények azonban biztatóak, és további kísérletekre sarkallják a szakembereket. Az AITC-t tartalmazó élelmiszerek egészségesek. A torma, a mustár és a wasabi ízletessé teszik ételeinket, miközben nagyon kevés zsírt, koleszterint és kalóriát tartalmaznak. Akkor is érdemes az étrendünk részévé tenni őket, ha nincs szükségünk a rákot gyógyító hatásukra. Forrás: