Top 13 tipp az otthon rendberakására! – 1.rész

A könnyű pakolás legjobb módszerei

Nyomaszt, hogy nincs elég nagy rend a lakásban? Találjuk meg a módját, hogy az otthon rendberakása könnyű és gyors legyen. Íme 13 tipp arra, hogy a lehető leghatékonyabbak legyünk.

Nincs egységesen jó módszer arra, hogy az otthon rendberakása tökéletes legyen. Mindenkinek más válik be jobban, hiszen másként élünk, más szokásaink vannak és az ízlésünk sem egyforma. Ám vannak stratégiák, amelyek a legtöbb ember hasznát veszi.

Lássuk, melyek ezek.

1.Tegyük egyszerűbbé a dolgok elrakását

Az otthon rendberakása nem lesz olyan nehéz, ha kezünk ügyében vannak a tárolóeszközök. A szennyeskosarat például ne az ajtó mögé rejtsük, legyen inkább nyitott és jobban elérhető, hogy akár messzebbről is beledobhassuk a mosnivaló ruhákat. Legtöbb esetben a fedelek csak zavaróak, megnehezítik a pakolást. Ez a fürdőszobára ugyanúgy igaz, mint a konyhai eszközök tárolására.

2.Ne vegyünk tárolókat, amíg meg nem telt minden

Amíg van hová tennünk az otthon rendberakása során a holmikat, ne szerezzünk be tárolókat – nem fogjuk hasznukat venni. Ha már valóban megtelt minden, és ésszerűen tudunk pakolni, akkor lehet szükség rájuk. Egyszerűbb a polcokra tároló dobozokat helyezni és ezekbe pakolni, mint bezsúfolni mindent a szekrénybe. Azt se feledjük, hogy a dolgainknak általában csak 20 százalékára van valóban szükségünk – szóval, érdemes időnként szelektálni.

3.A rossz rendszer észrevehető jelei

Ha a takarítás, az otthon rendberakása ellenére is úgy érezzük, rendetlenség van, ideje újratervezni a rendszert. Előszöris, ha kidobjuk vagy eladományozzuk azokat a dolgokat, amelyek valóban nem kellenek, már csak két teendőnk van: mindent aszerint kell elpakolnunk, milyen gyakran használjuk. Amit sűrűn, azt célszerű elérhető helyekre rakni.

4.A fiók nem arra való, hogy dugig tömjük

Már csak azért sem, mert akkor kihúzni se tudjuk. Okosabb rendszerező eszközt beletenni a fiókba, s abba rakosgatni a holmikat. Sokkal könnyebben megtaláljuk őket ezután. A fürdőszobára is igaz, hogy amit nap mint nap használunk, azt kezünk ügyében tartsuk és ne dugjuk el a szekrénybe.

5.A leggyakrabban használt helyekről távolítsuk el a rendetlenséget

Az otthon rendberakása során külön figyelmet kell szentelnünk például az ebédlőasztalnak vagy a nappali dohányzóasztalának. Ezeken a helyeken könnyen felgyűlik a sok holmi. Ilyen a konyhapult is. Gondoskodjunk róla, hogy ezeket mindenki tiszteletben tartsa. Ha például van rajta egy szép dekoráció vagy virág, kevésbé hajlamosak az emberek köré pakolni.

6.Szelektáló zacskó

Érdemes az öltözőszekrényünk belsejében felakasztani egy zacskót. Minden alkalommal, amikor öltözünk, s valami nem jó már, vagy rájövünk, hogy sosem hordjuk, tegyük a zacskóba s végül adományozzuk el.

Kiváló módszer arra, hogy az otthon rendberakása könnyebb és hatékonyabb legyen, ráadásul több helyre tegyünk szert.

A cikket folytatjuk.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php