Többfelé eső, zápor, helyenként zivatar

Napközben észak, északkelet felől vastagabb felhőzet húzódik fölénk, több-kevesebb napsütés a Dunántúlon valószínű.

Elsősorban a Dunától keletre várható többfelé eső, zápor, helyenként zivatar. Az északnyugati szél nagy területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között alakul, délnyugaton lehet a melegebb.

Légköri front továbbra nem éri el a Kárpát-medencét. Folytatódik a meleg nyári idő, általában több órás napsütéssel, sok helyütt erős ultraibolya sugárzással. A maximum-hőmérséklet sokfelé eléri, illetve meghaladhatja a 30 fokot, a melegben igyunk sok folyadékot, lehetőleg vizet, ásványvizet vagy teát!

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a csalánfélék virágpora jellemzően magas koncentrációban lehet jelen. A pázsitfűfélék pollen koncentrációja várhatóan alacsony, helyenként elérheti a közepes szintet. Az útifű virágporának mennyisége többnyire az alacsony-közepes tartományban alakul. A lórom, a libatopfélék, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a kenderfélék pollenkoncentrációja továbbra is várhatóan alacsony marad. Lokálisan megjelent a levegőben a parlagfű virágpora. A parlagfűre érzékeny allergiások keressék fel kezelőorvosukat. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.