Több helyen valószínű eső, zápor, néhol zivatar

Mindenütt megnövekszik a felhőzet, így jellemzően erősen felhős vagy borult lesz az ég. Nyugaton és főként délen egyre több helyen valószínű eső, zápor, néhol zivatar, másutt elvétve fordulhat elő csapadék.

Eső és lehűlés

A magasban kissé hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé. A különösen érzékenyek hidegfront jellegű hatást tapasztalhatnak. Náluk előfordulhat fejfájás, migrén, illetve szédülés. Ingadozhat a vérnyomás. Nőhet a reakció idő.

Napközben délen borult marad az ég, míg északon időnként szakadozottabb, vékonyabb lesz a felhőzet. Északnyugat kivételével többfelé várható további csapadék: az ország déli harmadán ismétlődő eső, zápor, másutt délutántól szórványos zápor, zivatar valószínű. A reggeli óráktól többfelé megélénkül, elsősorban a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten helyenként megerősödik az északira, északkeletire forduló szél. Egy-egy zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet délen 17 és 20, északon 20 és 24 fok között várható.

esosido3

Távolabbi kilátások keddtől péntekig:

Felszakadozik a zárt felhőzet, megszűnik a tartós csapadék. Az időszak legnagyobb részén már a változóan felhős ég mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, és csak helyenként alakul ki záporeső.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 15 fokról 4, 9 fok közé csökken. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15, 21 fok között alakul.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. szeptember 17. 19,0 °C +3,0 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 34,1 °C (1947) legalacsonyabb hőmérséklet: 0,6 °C (1925)

Forrás: met.hu