Sütőtöktorta recept 2015-10-09 Blog, Zöld Megosztás: Tweet A sütőtök téli időszak méltán egyik legnépszerűbb zöldsége. De azon kívül, hogy rendkívül finom, számos jótékony hatással bír. Kanadai sütőtöktorta Hozzávalók: A tésztához: 15 dkg vaj 5 dl liszt 2 db tojás só 5-6 evőkanál hideg víz A töltelékhez: 5 dl sült, áttört sütőtök 3,5 dl kemény tejszínhab 1 evőkanál barna cukor 1 evőkanál fehér cukor só őrölt fahéj őrölt gyömbér őrölt szerecsendió Elkészítés A hideg vajat a liszttel, sóval összemorzsoljuk, hozzáadjuk a vizet, és linzertésztához hasonló tésztát készítünk belőle. Hűtőszekrényben 30 percig pihentetjük. (A tészta mélyhűtőben lefagyasztható.) Az elkészült tésztát 0.5 cm-es vastagságúra nyújtjuk és egy 27 cm-es, kivajazott tortaformát kibélelünk vele. A sütőtököt, a cukrot, és a fűszereket egy nagy tálba tesszük, és jól összekeverjük. Hozzákeverjük az elkevert tojásokat. A keményre vert tejszint óvatosan beledolgozzuk, majd ezzel a keverékkel töltjük meg a kibélelt tortaformát. 15 percig, 200 C-on sütjük, majd mérsékeljük a hőmérsékletet, kb. 110 fokra és még 45 percig sütjük. Célszerű fogpiszkálóval próbát végezni, ha nem ragad rá. akkor elkészült. Forrás: https://napidoktor.hu/