Természetes húsvéti tojásfestés

A hűtőből is szerezhetünk tojásdekorációt!

Olyan húsvéti tojásdekoráció a vágyunk, amely teljesen természetes alapanyagokból készül? Ilyet is készíthetünk, ha tudjuk a módját. Nem hátrány akkor sem, ha szeretnénk később megenni a tojásokat. Lássuk, mit használhatunk!

A húsvéti tojásfestésnek nemcsak mesterséges módszerei vannak. Talán könnyebb és gyorsabb egyszerű tojásfestékkel elkészíteni őket, ám sokkal egészségesebb – ráadásul lehetővé teszi, hogy megegyük a tojást – ha természetes eszközökkel dolgozunk.

A természetes húsvéti tojásfestéshez, attól függően, milyen színekre van szükségünk, beszerezhetjük az alapanyagokat a hűtőszekrényből is.

Szükségünk lesz egy pár gumikesztyűre, fehér ecetre, vízre, edényre és szűrőre.

Minden tojás esetében azonos a természetes húsvéti tojásfestés technikája, leszámítva az ezüst árnyalatot.

Vegyítsünk össze 1 rész vizet és 2 evőkanál fehér ecetet egy közepes tálban. Forraljuk fel, majd adjuk hozzá festék összetevőinket. Csökkentsük a hőt és hagyjuk főni 30 percen át a keveréket. Majd várjuk meg, amíg kihűl. Végül szűrjük le a folyadékot, mielőtt a természetes húsvéti tojásfestéshez használjuk.

 

A színek:

1.Sárgához: adjunk 3 evőkanál kurkumát a forralt vízhez. Legyünk óvatosak, mert a kurkuma eléggé fest, beszínezi a bőrt. Érdemes használni kesztyűt.

2.Rózsaszínhez: adjunk a vízhez 4 csészényi apróra vágott répát. Ne aggódjunk, ha a tojások elsőre inkább barnának tűnnek és nem rózsaszínnek. Száradás után pasztell rózsaszín árnyalatot vesznek fel.

3.Kékhez: adjunk a forralt vízhez 3 csésze apróra vágott piros vagy lila káposztát. Áztassuk a tojásokat a keverékben 30 percig. Mélyebb kék árnyalat eléréséhez egész éjjel benne hagyhatjuk őket, hűtőbe rakva.

4.Narancssárgához: a vízhez 4 csészényi vöröshagyma héjat kell adni. Világosabb narancs színhez érdemes a tojásokat állni hagyni a vízben egész éjszaka, hűtőbe téve.

5.Ezüst színhez: kombináljunk össze 4 csészényi vizet és fagyasztott áfonyát egy tálban, minden egyes tojáshoz. A keveréket hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd szűrjük le. Egész éjjelre tegyük bele a tojásokat a hűtőszekrénybe.

A természetes húsvéti tojásfestéshez tehát nem kell túl messzire mennünk. Próbáljuk ki a fenti ötleteket és egészséges dekorációt kapunk!

Forrás: https://napidoktor.hu/index