Tavaszi, napos idő

A több-kevesebb fátyol- és gomolyfelhő mellett alapvetően napos idő lesz, csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt marad a változó irányú szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben és a szélvédett északnyugati tájakon lehet a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között valószínű.

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket, a hőmérséklet a sokévi átlag körül alakul.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a kőris pollenkoncentrációja várhatóan országszerte emelkedik, sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet. Magas koncentrációban lehet jelen még helyenként a tölgy pollenje is. A nyír és a platán pollenje jellemzően már csak közepes mennyiségben fordul elő. Elkezdődött a pázsitfűfélék pollenszórása, pollenkoncentrációjuk várhatóan lassan emelkedik, helyenként – elsősorban az ország déli részén – már elérheti a tüneteket okozó szintet. Általában alacsony-közepes mennyiségben jelen van még a fűz, a bükk, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenje is a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony-közepes szintet ér el.

Forrás: met.hu