Süssünk cseresznyés-rácsos süteményt!

Nagyszüleink finom rácsos süteményét lehetetlen utánozni. Lehetett az diós, gyümölcsízzel készített, meggyes, mákos, mindenhogyan szerettük. Íme a cseresznyés rácsos sütemény receptje! Érdemes kipróbálni!

Cseresznyés rácsos sütemény

Hozzávalók

  • 50dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1/2 dl tej
  • 1 sütőpor
  • 1 egész tojás és egy tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál méz.
  • Töltelékhez: 1000 g cseresznye, 200g cukor, 2g fahéj, 100g zsemlemorzsa, 50g vaníliás cukor.

cseresznyés süti

A rácsos cseresznyés sütemény elkészítése:

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd összegyúrjuk a porcukorral, a mézzel, a tojásokkal, vaníliás cukorral, tejjel és a sütőporral. Jól összegyúrjuk, és a tészta kétharmadát kinyújtjuk, tepsibe tesszük, és rárakjuk a cseresznye tölteléket.

A cseresznye töltelék elkészítése:

A cseresznyét kimagvazzuk, fahéjjal, cukorral ízesítjük, majd hozzákeverjük a zsemlemorzsát.

A megmaradt tésztából ceruza vastagságú rudakat sodrunk, és a cseresznyés töltelék tetejét berácsozzuk. Megkenjük a tetejét tojássárgákával, és középmeleg sütőben megsütjük. Tálaláskor kockákra vágjuk. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Forrás: https://napidoktor.hu/index