Sok napsütés lesz, néhol gomolyfelhővel

A sok napsütés mellett több helyen erőteljes gomolyfelhő-képződés valószínű, amelyből elszórtan alakul ki zápor, néhol zivatar.

Napsütés -javuló időjárással

A magasban átmenetileg fölénk érkező pár fokkal hidegebb levegő után, napközben melegedés kezdődik. A hidegfronti hatás fokozatosan megszűnik, eleinte azonban a reumatikus fájdalmak, ízületi panaszok, esetleges fejfájás, migrén hátterében még lehetnek légköri okok.

Az északnyugati, északi szél többfelé lesz erős, délelőtt helyenként viharos, de zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések. A légmozgás délután számottevően mérséklődik. A hőmérséklet csúcsértéke 22 és 26 fok között alakul. Késő estére 12 és 17 fok közé csökken a hőmérséklet.

napsuteses_ido

Távolabbi kilátások csütörtöktől vasárnapig:

Gomoly- és fátyolfelhők zavarják majd a többórás napsütést. Az időszak vége felé haladva egyre többfelé fordulhatnak elő záporok, néhol zivatar is lehet. Összességében a kissé felhősebb idő az ország északi területein valószínű.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kezdetben 8, 15, majd 13, 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között alakul, általában az Alföldön lesz a melegebb idő.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. május 23. 20,8 °C +3,7 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 32,6 °C (2007) legalacsonyabb hőmérséklet: 0,4 °C (1955)

Forrás: met.hu