Napos szép időnk van

Napos idő várható gomolyfelhőkkel, és főként az északkeleti, keleti megyékben alakulhat ki ismét egy-egy záporeső, esetleg zivatar.

Napos, frontmentes időnk van a sok eső után

Front nem lesz felettünk, erős fronthatás tehát nem terheli szervezetünket. A magasban kezdődő melegedés legfeljebb a légköri változásokra fokozottan érzékenyeknél válthatja ki a gyenge melegfrontokkal járó tüneteket. Náluk az esetleges fejfájás, migrén, levertség hátterében meteorológiai okok is meghúzódhatnak.

Eleinte az északnyugati, nyugati szél többfelé megélénkül, és délutántól a Dunántúlon fokozatosan délire fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 9 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken talajmenti fagy még előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között várható.

felhos_ido1

Távolabbi kilátások csütörtöktől vasárnapig:

Napos és erősebben gomolyfelhős időszakok váltakoznak, főként az időszak első felében alakul ki záporeső, néhol zivatar.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az 5, 10 fokról 10, 15 fok közé emelkedik. A legmagasabb nappali hőmérséklet kezdetben 18, 23, majd többnyire 21, 25 fok között várható.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. május 16. 10,8 °C -6,1 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 32,9 °C (1983) legalacsonyabb hőmérséklet: 2,0 °C (1885)

Forrás: met.hu