Napos nyárias idő

Az ország nagy részén jellemzően derült, napos idő várható, csak a Tiszántúlon zavarhatja kevés gomoly- és fátyolfelhő a napsütést.

Csapadék nem lesz. Az északi szél többfelé megélénkül, a keleti megyékben napközben erős lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között valószínű, de elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között várható.

oszi-napsutes

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. Száraz, napsütéses idő várható, a hőmérséklet is több fokkal meghaladja az ilyenkor megszokottat. Használjuk ezt ki, töltsünk minél több időt a szabadban!

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a nyír pollenje továbbra is országszerte magas koncentrációban lehet jelen. Elkezdődött a platán, a tölgy, valamint a bükk pollenszórása is, a hét első felében a platán és a tölgy pollenkoncentrációja várhatóan már sokfelé eléri a közepes-magas szintet, a bükké az alacsony-közepes tartományban alakul. A kőris, a fűz, a gyertyán, a komlógyertyán, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja jellemzően közepes marad, bár helyenként magas is lehet. A juhar és a nyár virágpora már csak alacsony-közepes mennyiségben van jelen. Előfordulhat egy-egy szem az éger, a pázsitfűfélék, a sásfélék, valamint az ostorfa, az eperfafélék és a fenyőfélék pollenjéből is a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony marad.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.