Napos, fátyolfelhős, nyárias idő

A kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett túlnyomóan napos idő várható, csapadék nem lesz. Az északi, északkeleti szél megélénkül, főként a keleti megyékben helyenként meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 13 fok között alakul, de a szélvédett, fagyzugos helyeken pár fokkal hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között valószínű.

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. Száraz, túlnyomóan napos időre számíthatunk. A hőmérséklet továbbra is több fokkal meghaladja a sokévi átlagot. Aki teheti töltsön minél több időt a szabadban!

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a nyír pollenkoncentrációja jellemzően közepes marad, bár helyenként – elsősorban az ország északi részén – továbbra is elérheti a magas szintet. Elkezdődött a platán és a tölgy pollenszórása, pollenjük már többfelé magas, esetenként nagyon magas koncentrációban lehet jelen. A kőris, a fűz, a gyertyán, a komlógyertyán, valamint a ciprus- és a tiszafafélék pollenkoncentrációja várhatóan a közepes tartományban marad. A juhar, a nyár és a bükk virágpora általában csak alacsony-közepes mennyiségben van jelen. Előfordulhat egy-egy szem a pázsitfűfélék, a sásfélék, valamint az ostorfa, a dió, az eperfafélék és a fenyőfélék pollenjéből is a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony marad.

Forrás: met.hu