Milyen a jó töltött cukkini? 2015-06-14 Blog, Zöld Megosztás: Tweet Könnyen elkészíthető étel, meleg nyári napokra kiváló. Laktat, mégsem kalóriabomba. Mivel a cukkini idénye van, mindenképp érdemes kipróbálni! Hozzávalók: 2 darab zsenge cukkini 1 kis fej hagyma 2 kanál olaj 1 kanál főzött rizs 1 deci húsleves alaplé 2 deci főző tejszín só, bors, paradicsom reszelt sajt 30 deka darált hús Elkészítés: A cukkiniket megmosom és szárazra törlöm. Mindegyiket hosszában elfelezem. A közepét kiszedem és apróra darabolom. A hagymát apróra vágom és az olajon megpárolom, hozzáadom a darált húst amit fehéredésig főzöm, sózom, borsozom. Hozzáadom a darabolt cukkini belsejét. Kicsit párolom és beleteszek 1 kanál lisztet és a húsleves alaplét, és a főzött rizst. Egyet rottyan és hozzáadom a tejszínt, ezzel besűrítem a húsos alapot. A tűzről leveszem és a cukkinibe teszem. A cukkiniknek az alsó felét olajjal lekentem. A sajtot lereszeltem, a paradicsomot felkarikáztam és a húsra tettem. 180 fokon sütöttem. Forrás: