Milyen a jó töltött cukkini?

Könnyen elkészíthető étel, meleg nyári napokra kiváló. Laktat, mégsem kalóriabomba. Mivel a cukkini idénye van, mindenképp érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

  • 2 darab zsenge cukkini
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 kanál olaj
  • 1 kanál főzött rizs
  • 1 deci húsleves alaplé
  • 2 deci főző tejszín
  • só, bors, paradicsom
  • reszelt sajt
  • 30 deka darált hús

Elkészítés:

A cukkiniket megmosom és szárazra törlöm. Mindegyiket hosszában elfelezem.

cukkini2

A közepét kiszedem és apróra darabolom. A hagymát apróra vágom és az olajon megpárolom, hozzáadom a darált húst amit fehéredésig főzöm, sózom, borsozom. Hozzáadom a darabolt cukkini belsejét. Kicsit párolom és beleteszek 1 kanál lisztet és a húsleves alaplét, és a főzött rizst. Egyet rottyan és hozzáadom a tejszínt, ezzel besűrítem a húsos alapot.

A tűzről leveszem és a cukkinibe teszem. A cukkiniknek az alsó felét olajjal lekentem. A sajtot lereszeltem, a paradicsomot felkarikáztam és a húsra tettem. 180 fokon sütöttem.

Forrás: