Meleg nyári idő helyenként záporokkal

A sok napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Szórványosan valószínű zápor, zivatar, amelyet néhol felhőszakadás is kísérhet.

Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között várható.

Fronthatással nem kell számolni. A többfelé erős UV sugárzás érdemel figyelmet. A melegben ajánlott elég folyadékot fogyasztani.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja várhatóan továbbra is jellemzően közepes marad, de helyenként magas is lehet. A csalánfélék pollenkoncentrációja emelkedik, egyre többfelé érheti el a magas szintet. Az útifű pollenkoncentrációja várhatóan az alacsony-közepes, a lóromé az alacsony tartományban alakul. Elkezdődött a libatopfélék és a kenderfélék virágzása, pollenjük egyelőre alacsony mennyiségben van jelen. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően közepes-magas, de többfelé elérheti a nagyon magas szintet is

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.