Márton-napi libaságok 2016-10-23 Blog, Napi Hírek Megosztás: Tweet Új termés, új bor és Mars isten szent madara, a lúd kerül a figyelem középpontjába november első dekádjában. Ha valaki babonás, azért, ha nem, akkor egy kiváló libaétel és a mondakörhöz kapcsolt remek programok miatt érdemes egy kis figyelmet szentelni november 10. és 13 között a Márton-napi témának. „Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik”. Mi azt javasoljuk, nem érdemes kockáztatni, nem túl nagy áldozat november 11-én libát enni, hiszen számos étterem kínál ínyenc alternatívákat. És ha a lakoma után újborral koccintunk, erőt és egészséget töltünk magunkba. Ha a libának a mellcsontos része kerül tányérunkba, érdemes megnézni közelebbről, a hiedelem szerint ha barna és rövid a csont, akkor sáros tél lesz, ha hosszú és fehér, akkor szép havas. A legjobb ár/érték arány idén is Márton-nap témában a Papok Borozója Balatonszőlősön, ahol egy egész menüsort kapsz mindössze 3990 Ft-ért. Budapesten az érfelvágós novemberi időben minimum a duplájáért tudsz szert tenni valami életörömre egy erős közepes étteremben. A Papoknál ezzel ellentétben balatoni panoráma, csúnya idő esetén kandallós vidéki borház hangulat vár, rendes kemencében készült ételekkel. Az idei menü ezért a mintegy 4000 forintért: tárkonyos libanyak ragu leves kemencében sült negyed liba párolt káposztával, sült almával túrónokedli Ha szélesítenéd kicsit az ételsort, házi füstölt libamáj saját zsírjában pirítóssal és kemencében sült sólet füstölt libamellel egészíti ki a tematikus választékot. Mielőtt azt gondolnád, hogy “jajdemesszevan”, és az üzemanyag is pénzbe kerül, vedd számításba: rég behozod az ételek és italok árán, a pécselyi medence finom borairól nem is beszélve, amiket 100 forint körüli deciáron tölthet magába az, aki nem vezet. Kóla helyett ott a házi bodza és málnaszörp, igazi hormonmentes tiszta vízzel. Láthatod a Balatont, érezheted az avar illatát, gyönyörködhetsz a lecsendesedett szőlőhegy ritmikus sorváltásaiban. Olyan élmény ez, hogyha csak egy zsíroskenyeret tolnál be a Papok borozójában, akkor is megérné kocsiba ülni. Ez a libaügy jó apropó és program, szívből ajánljuk. Mert az élet értelme a streetfood-on és fine dining-on túl van, ott, ahol a kurtafarkú vadmalac túr az erdő szélén, és a szarvasok megrágják a tujákat. Ahol a kecskék és a nyuszi nem plüssből van, és a Papp család vendégszeretete őszinte. És nincs szervízdíj, nincs rejtett költség, nincs kérdés. Asztal és libafoglalás telefonon: +36.70.250.8481, e-mailen: [email protected] Ősz!téli nyitva tartás: csütörtöktől vasárnapig Libasor csak előzetes előjegyzésre: november 10-13. Cím: Papok Borozója, Balatonszőlős (Balatonfüred fölött a szőlőhegyen) Útvonalterv: https://www.google.hu/maps/dir//Papok+Borozója,+Balatonszőlős,+Kisgella,+8230/@46.9839369,17.8134107,1138m/data=!3m1!1e3!4m8!4m7!1m0!1m5!1m1!1s0x4769bd74e63224a9:0xa732939fe210ce87!2m2!1d17.812378!2d46.984219 Bővebb információ: gastropapp.hu Forrás: https://napidoktor.hu/index