Legyen boldog az anyák napja!

Az anyák napjáról sokunknak a hála jut először eszébe. Ilyenkor legtöbben virággal, egy doboz bonbonnal, vagy valami apró figyelmességgel igyekszünk köszönetet mondani édesanyánknak.

Ez ráadásul nem csak neki okoz örömet, a hála gyakorlása ugyanis minket is közelebb visz a boldogsághoz Bagdi Bella életmódfejlesztő tréner, énekesnő szerint.

Mit jelent a hála? Észrevenni a jót, a szépet, azokat az apró örömöket az életben, amelyek jóleső melegséggel töltik el a szívet. Anyák napján kicsit toljuk arrébb laptopunkat, tegyük el okostelefonunkat és töltsük együtt az időt édesanyánkkal, akinek oly sokat köszönhetünk. A várandósság hónapjai, az aggódás, az álmatlan éjszakák és a tőle kapott tanítások mind okot adnak arra, hogy elismerjük, ünnepeljük, és boldoggá tegyük őt. Márpedig az ő boldogsága mindennél többet ér, hiszen kutatások kimutatták: a depressziós anyukának a gyermekei is stresszesebbek.

Bagdi Bella életmódfejlesztő tréner, énekesnő szerint, ahogy a párunk vagy egy közvetlen munkatársunk hangulata is nagymértékben befolyásolhatja a lelkiállapotunkat, úgy a szülő-gyerek kapcsolatra is igaz ez. „A gyerekek olyanok akarnak lenni, mint a szüleik. Akarva akaratlanul átveszik a szülői mintákat, amely a felnőtt életükben nagyon meghatározó lesz. Ezért fontos, hogy az anyák ne csak a gyereküket akarják boldoggá tenni, hanem saját magukat is, mert a gyerek akkor lehet igazán boldog, ha az anyuka is az – hangsúlyozza az országos Boldogságprogram elindítója.

anyak napja

„Valójában a legértékesebb örökségünk, amit a gyermekeinkre hagyhatunk, az nem a vagyonunk, hanem azok a minták, ahogyan élünk. Ezért szülőként felelősségünk fejleszteni a boldogságszintünket a gyermekeink boldogságának érdekében– szögezi le Bella hozzátéve, hogy ebben nagy segítséget nyújthat a Boldogságprogram, ami a pozitív pszichológia boldogságtudományának eszköztárával ismerteti meg az anyákat is.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.