Fantasztikus dinnyés fagylalt finom pezsgővel, a felnőttek nyári hűsítésére. A görögdinnye és a száraz pezsgő mellé alig kell még néhány hozzávaló!
Pezsgős dinnyefagyi hozzávalók 6 adaghoz:
- fél kiló görögdinnye
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál citromlé
- 50 ml almalé
- ½ üveg száraz pezsgő
A görögdinnye húsát vágjuk fel kis kockákra, majd egy keverőedénybe keverjük össze a porcukorral, és adjuk hozzá a dinnye levét is.
Fél órára tegyük be a hűtőbe, majd ezután adjuk hozzá az almalevet, és a citromlevet is, és turmixszoljuk össze.
Az így készült folyadékot öntsük a fagylaltgépbe és fagyasszuk kb. 30 percig, ha nincs, ilyen gépünk tegyük a mélyhűtőbe.
A fagyasztás után vegyünk elő szép pezsgős poharakat, öntsük bele a szorbetet és töltsük fel finom pezsgővel, majd jéghidegen tálaljuk.
Forrás: https://napidoktor.hu/index