Kettős fronthatás és borult idő

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, a Nyugat-Dunántúlon, illetve késő délutántó északkeleten szakadozhat fel a felhőzet.

A nyugati határvidéket leszámítva sokfelé várható eső, zápor, keleten, északkeleten jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Az északnyugati szél a Dunántúlon és északkeleten gyakran megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű.

érségünk fölött található hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

sotet_felhok_idojaras

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan tovább mérséklődik, ugyanakkor az Alföldön és a Dunántúl déli részén még többfelé elérheti a magas szintet. A többi nyáron virágzó allergén növény, így a pázsit fűfélék, az üröm, az útifű, a libatopfélék, a csalánfélék és a kenderfélék pollenje jellemzően alacsony koncentrációban van jelen. Előfordulhat még egy-egy szem a lórom, valamint a ciprus – és tiszafafélék virágporából is. A kültéri allergén gombák spóraszáma általában alacsony-közepes, de helyenként magas is lehet

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.