Készítsünk kifújt tojásokat Húsvétra!

A tojások kifújása bonyolult dolognak hangzik, de egy kis kézügyességgel fantasztikus darabokat hozhatunk létre.

A húsvéti tojásos tálba tegyünk eredeti, kézzel készített darabokat, így marad emlékezetes az ünnep.

A tojáskifújás technikája nem bonyolult. Mielőtt belevágnánk, a tojásokat alaposan mossuk át mosogatószeres vízben, ezáltal zsírtalanítva a felületet. Ez azért fontos, hogy a festés után ne legyenek foltosak a tojások.

  • A megtisztított felületű tojások mindkét végét egy gombostűvel óvatosan lyukasszuk ki. Ne legyen nagy a rés, mindössze néhány milliméter.  A tojás alján mozgassuk addig a tűnket, amíg egy szívószál átmérőjű lyukat nem kapunk.

husveti kosar

  • Ebbe a lyukba dugjunk egy szívószálat, és keverjük el a tojás belsejét. Ezt követően a kisebb lyukon keresztül fújjunk be levegőt, a tojás fehérje és sárgája az alsó, nagyobb lyukon át fog távozni egy odakészített tálkába.
  • Ha ezzel megvagyunk, akkor óvatosan mossuk át langyos vízzel a tojáshéj belsejét. A kifolyt tojássárgát és fehéret felhasználhatjuk sütemények készítéséhez, javasoljuk például egy Brownie elkészítésénél.
  • Várjuk meg, amíg alaposan kiszáradnak a tojáshéjak, csak ezt követően lássunk neki a színezésnek, dekorálásnak. Vékony ecset segítségével különböző motívumokat rajzolhatunk a felületre, de egy kis szivacs és színes oldat segítségével egyszínű tojásokat is alkothatunk.

Apró selyemszalagokat fűzhetünk át a tojáshéjon, így fel is aggathatjuk ezeket az egyedi, kézzel készített húsvéti csodákat.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz