Készítsünk hibiszkusz puncsot! 2021-09-03 Blog, Természetesen Megosztás: Tweet A hibiszkusz puncs nem a leggyakrabban fogyasztott innivalók közé tartozik, ezért nyűgözd le a vendégeid egy ízletes virág ihlette itallal. Színének és édes-savanykás áfonyaszerű aromájának köszönhetően tökéletes kiegészítője egy kerti partinak. Hogyan készül a hibiszkusz puncs? Hozzávalók: 4 liter víz 2 csésze szárított hibiszkusz virág hüvely 2 csésze kristálycukor A hibiszkusz puncs elkészítése: Tedd a vizet és a száraz hibiszkuszt egy edénybe, majd helyezd be a sütőbe (ne alumínium edényt használj). Fedd le, és hagyd állni legalább 2 órát. Vedd le a fedőt róla, és tedd oda forrni. Csökkentsd a hőfokot, és hagyd 6-8 percig tovább főni. Töltsd át egy szitán, majd dobd ki a szilárd darabokat. Add hozzá a cukrot, és addig kavard, amíg el nem olvad. Hűtsd le jól. Töltsd kis koktél poharakba, amikben jégkockák vannak. Díszítsd ízlés szerint. Jó tudni: A hibiszkusz C-vitaminban gazdag, ezért gyakran készítenek belőle lekvárt, zselét és mártást. Eszedbe jutott valaha egy virágba borult cseresznyefa láttán, hogy milyen finom likőr készülhetne azokból a szirmokból? Ezekből a növényekből virágokból készíthető alkohol Forrás: edenkert.hu