Készítsünk desszertet egresből! 2016-07-09 Blog, Diéta, Otthon Megosztás: Tweet Savanykás gyümölcsből édes, fagyos desszert. Nem is kívánunk mást a nagy nyári forróságban. Ráadásul az egres nem nagyon fogy a kertből. Hátha ezt megeszik a gyerekek is… Egres granita (jégkása) 1 kg egrest felteszünk főni 2,5 dl vízzel, 5-10 percig kis lángon rotyogtassuk, amíg a gyümölcs meg nem puhul. Nyomjuk át szitán, hogy a magoktól és a héjtól megszabaduljunk, majd adjunk hozzá 250 g cukrot és habverővel keverjük össze. (ha nem túl édes, adhatunk még hozzá cukrot, a jeges nyalánkságnál nem árt!) A gyümölcspürét fagyasszuk le lapos edényben, hogy később könnyebben összetörhessük villával. (Érdemes tálalás előtt 20 perccel kivenni a mélyhűtőből.) Tálalás: Kaparjuk kristályosra a fagyott pürét, majd csorgassunk rá tejszínt. Savanykás gyümölcsökből kiváló: málna, egres, szilva, rebarbara. Forrás: edenkert.hu